≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Porazi Zvezde i Partizana zakomplikovali put ka Top 8: Kako sada stoje večiti na tabeli Evrolige?

Vreme čitanja: oko 3 min.

Obradovićevi košarkaši i dalje su u prvih osam uprkos porazu, a Duškovi momci su propustili zlatnu šansu da se približe

  • 43
Dante Eksum, Luka Vildoza Foto: Marko Jovanović, Euroleague, Rezultati.com / Printscreen

Bila je ovo krajnje neuspešna nedelja za srpsku košarku. Pored reprezentacije Srbije koja je posle produžetka izgubila od Grčke u Atini (92:97) i još nije izborila plasman na Mundobasket, poraze su nanizali i večiti rivali u Evroligi. Partizan je sinoć pao protiv Fenera u tesnoj završnici (94:97), dok je Crvena zvezda šokirana od poslednjeplasirane Albe iz Berlina (72:87).

Crno-beli su imali šansu da se izdvoje od ostatka karavana u borbi za Top 8 na jučerašnjoj utakmici, pošto je većina ostalih rivala takođe doživela poraze. Baskonija je pala na ispitu protiv Virtusa, Makabi je pak dobio Bajern posle preokreta, Valensija nije mogla da izađe na kraj sa Olimpijakosom, kao ni Žalgiris sa Realom.

Moglo je da stigne još lepih vesti po Željkove košarkaše iz Francuske, ali je u dramatičnoj završnici stigla pobeda Efesa nad Asvelom. Sada se tu i Virtus uključio u čitavu priču, a Zvezda je mogla da bude na tom mestu da je dobila Albu, ovako zaostaje dve pobede za osmim mestom.

Oslikano brojkama, prvo mesto na tabeli sada pripada Olimpijakosu koji je na skoru 18-7, druga pozicija pripada Barseloni sa 17-8, a treći je Real sa 17-7 i utakmicom manje. Fenerbahče takođe ima meč manje i 15-9, a Monako je peti sa 15-10. Sledi pomenuti karavan ekipa sa skorom 13-12 gde je najbolji Partizan na šestom mestu, a prate ga Baskonija na sedmom, Makabi na osmom, Valensija na devetom i Žalgiris na desetom.

Njima može da se priključi Efes ako u odloženom meču dobije Real, pošto je sada 11. na skoru 12-12, dok se i Virtus priključio sa 12. pozicije i skorom 12-13, dakle pobedom manje od svih drugih. Tu je i Zvezda, ima 11-14 i serijom pobeda bi mogla da se uključi u poteru, mada je prostor za grešku minimalan.

Ostali su još Olimpija Milano sa 9-15 na 14. mestu i utakmicom manje, Bajern ima 9-16, PAO i Asvel po 8-17, a Alba je poslednja sa 7-18.

Šta sada čeka Partizan i Zvezdu u Evroligi?

Partizan će u narednom kolu gledati da izbegne isti epilog kao Crvena zvezda večeras u Beogradu. Ponovo će u Srbiju doći berlinska Alba, samo će ovaj put igrati sa crno-belima. Posle toga, crno-beli igraju sa direktnim konkurentom Virtusom u Italiji, da bi posle toga usledio i meč sa Olimpijom u Milanu.

Sledi još jedno gostovanje Efesu u Turskoj pre povratka na domaći teren za mečeve sa Olimpijakosom, Barselonom i Real Madridom. U pretposlednjem kolu se gostuje Monaku, a u poslednjem u Beograd stiže Panatinaikos.

Iako je raspored težak, crno-beli u svojim rukama imaju i adut domaćih navijača u tim najvažnijim mečevima ove sezone.

Što se tiče Zvezde, sada će biti daleko lakše jer se konačno priključuje Fakundo Kampaco. Debituje sledećeg vikenda protiv Bajerna iz Minhena u gostima, a prvi put pred beogradskom publikom igra protiv Efesa. Sledi put u Atinu na noge Panatinaikosu, a zatim i teško gostovanje Barseloni. Meč sa Baskonijom mogao bi takođe da bude presudan kod kuće, baš kao i onaj sa Valensijom kolo kasnije.

Za sam kraj, Duškovi košarkaši igraju protiv Asvela u gostima, Olimpijakosa kod kuće i Fenerbahčea pred Delijama. I dalje sve drže u svojim rukama, ali prostor za manevar i kiks je mali.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zofk

    24. februar 2023 | 23:11

    Partizan i dalje ima stvari u svojim rukama Zvezda nema kontrolu nad situacijom jos od Italije, i ako je u medijma drugacije predstavljeno.

  • Hd

    24. februar 2023 | 23:28

    Nek gleda onaj Žika Železnik tabelu 😂😂😂😂😂

  • joca

    25. februar 2023 | 10:01

    Pa i sa kampacom bi izgubili,pa ljudi vi od njega napraviste vanzemaljca😕🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️🤷‍♂️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA