Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvocifreni Bogdan Bogdanović protiv Klivlenda zabeležio jubilej: Srbin se učlanio u "Klub 5000"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbin je imao solidnu partiju, ali je zbog jubileja ovo postalo i znatno važnije za njega

  • 0
Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Atlanta Hoksa iza sebe imaju malo burniji period, s obzirom na to da su otpustili i svog trenera Nejta Mekmilana, ali je tim reagovao dobro na tu odluku i slavio je protiv Klivlenda Kavalirsa sa 136:119, uz sasvim dobru partiju Bogdana Bogdanovića.

Hoksi su igrali dosta klimavo u prethodnom periodu, doveli su svoj plasman u plej-of u pitanje, iako ima još dosta da se igra (22 meča), međutim, nisu želeli iz Atlante ništa da prepuste slučaju i otpustili su promena trenera je na neki način bila i logičan sled događaja.

Ekipa iz Atlante je odlično reagovala na promene, ubacila je čak 136 poena Klivlendu, gde je čak u drugoj deonici išla čak do 49 postignutih koševa. Ovaj meč je ujedno bio i dosta važan za Srbina Bogdana Bogdanovića, koji je naterenu proveo 22 minuta, tokom kojih je postigao 10 poena. On je tim učinkom uspeo da se učlani i u "Klub 5000", pošto je ubeležio čak 5000 poena u NBA ligi.

Bogdanović je bio skoro bezgrešan iz igre, šutirao je tri puta za tri poena, a dva puta je bio precizan, dok je za dva poena bio bez greške - 2/2

Pored poena, Bogdanović je zabeležio i po dve asistencije, ali i dva skoka na ovoj utakmici. Najefikasniji na meču bio je Trej Jang sa 34 poena, ali i devet asistencija, dok je Dižonte Mari postigao 25 poena uz devet skokova i osam asistencija. Kod Klivlenda se najviše istakao Darijus Garland sa 33 poena, dok je Donovan Mičem imao katastrofalno šutersko veče - 6/17 i imao je tek 19 poena.

Video: Magičan koš našeg Bogdanovića iz mrtvog ugla: Bogdan i Hoksi odneli pobedu na Dončićevom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA