Vreme čitanja: oko 1 min.

Pešiću stižu igrači iz Zvezde i Partizana: Milutinov i Davidovac neće igrati protiv Britanije za Mundobasket

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potrebna nam je pobeda, kako ne bismo zavisili od ishoda meča Belgija - Turska

  • 12
Uroš Trifunović Foto: MN Press

Biće velikih promena u sastavu Srbije za meč u ponedeljak protiv Velike Britanije, koji je presudan u borbi za plasman na Svetsko prvenstvo u košarci. Taj susret će biti odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" pred punim tribinama.

Kako navodi Mozzart Sport, Dejan Davidovac i Nikola Milutinov neće biti na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću, pošto se zbog obaveza vraćaju u CSKA da bi zaigrali u VTB ligi.

Sa druge strane, selektoru se priključuju igrači iz Partizana i Crvene zvezde. Sa jedne strane, iz tima Željka Obradovića stižu Aleksa Avramović i Uroš Trifunović, dok je iz sastava Duška Ivanovića došlo pojačanje u vidu Ognjena Dobrića, Filipa Petruševa i Luke Mitrovića.

Oni su već bili u Beogradu, pa su se samo priključili sastavu koji je doputovao iz Grčke posle poraza u produžetku. Tu će biti i Marko Gudurić koji je rešio da ostane i pomogne Orlovima na putu ka Mundobasketu, a posle MVP partije u Evroligi.

Na prvobitnom spisku su se našli i Nemanja Nedović iz Crvene zvezde, odnosno Danilo Anđušić iz Partizana, ali je došlo do kompromisa da oni ipak ne nastupe protiv Velike Britanije.

U Atini su deo tima pored ostalih bili još Nemanja Dangubić, Marko Jagodić-Kuridža, Ognjen Jaramaz, Aleksa Radanov, Dušan Beslać, Marko Jeremić, Stefan Jović, Dušan Ristić, Boriša Simanić i Aleksa Uskoković.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    25. februar 2023 | 23:04

    Nedovic i Andjusic ako se kvalifikujemo ne bi trebali da budu na spisku ni za Svetsko prvenstvo.

  • nc-av

    25. februar 2023 | 22:34

    Zasto nedovic ne igra opet?

  • Nešo

    25. februar 2023 | 22:45

    Terajte dedu dok nas nije sahranio .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA