≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dabl-dabl Jokić nedovoljan Denveru: Morantova magija "ubila" Nagetse u derbiju Zapada

Vreme čitanja: oko 2 min.

Tim iz Kolorada je poražen posle 4 pobede u nizu

  • 2
Nikola Jokić Foto: Tanjug/AP

Košarkaši Denver Nagetsa ubedljivo su poraženi od Memfis Grizlija 112:94 na gostovanju u meču koji je predstavljao derbi Zapadne konferencije. 

Srpski košarkaš Nikola Jokić nije imao svoje veče i, voga puta, meč je završio sa 15 poena, 13 skokova i tri asistencije za nešto manje od 27 minuta na parketu. Tako, još jednom se ispostavilo da kada srpski centar igra malo slabije, i ne dođe do tripl -dabla, Denver jednostavno ne može do pobede.

Denver je loše ušao u susret od starta i dozvolio rivalu da preuzme potpunu kontrolu nad utakmicom. Nikola Jokić je igrao koliko je mogao, ali je Dža Morant bio nezaustavljiv i, i te kako, raspoložen za igru. Utisak je, da mu je nastup na Ol staru prijao, pa je na kraju ovaj duel završio kao najefikasniji sa 23 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Morant je, kao što uvek radi, bio svuda na terenu, a atrkativnim potezima podizao je klupu svog tima, ali i navijače na noge.

Meč je praktično bio rešen u prvom poluvremenu. Memfis je imao vođstvo od 66:42, a upravo je ova ubedljiva prednost bila i signal za trenera Nagetsa Majka Melouna da u drugom delu manje koristi Jokića kojem je, i te kako, potreban odmor. Želeo je Meloun da sačuva svog najboljeg igrača, a to se, naravno, odrazilo i na sam rezultat.

Grizliji su imali ubedljivu prednost, a Denver je do kraja meča uspeo samo da, u poslednjoj četvrtini, donekle ublaži ubedljiv poraz.

Pored derbija zapada, Boston Seltiksi bili bolji od Filadelfije 110:107. Džoela Embid je meč završio sa 41 poenom, 12 skokova i pet asistencija. U timu Bostona najviše se istakao Džejlen Braun sa 26 poena.

Niksi su ubedljivo pobedili Pelikansime 128:106. Džulijus Rendel je ponovo bio najefikasniji sa 28 poena.

NBA

Šarlot - Majami 108:103

Orlando - Indijana 108:121

Njujork Niks - Nju Orleans 128:106

Memfis - Denver 112:94

Filadelfija - Boston 107:110

Juta - San Antonio 118:102

Video: Koš, pa ukradena lopta, ali opet je Jokić ostao kratak za alej-up na asistenciju Kajrija Irvinga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA