≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brodzijanski blista posle Partizana: Ubacio čak 29 poena za Slovačku, blizu je kvalifikacija za Evrobasket

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ako Severna Makedonija izgubi od Norveške, Vlada i ekipa će direktno u kvalifikacioni žreb

  • 2
Vlada Brodzijanski Foto: FIBA (fiba.basketball)

Paralelno dok se igraju kvalifikacije za Svetsko prvenstvo u košarci na programu su i pretkvalifikacije za Evrobasket koji se igra tek 2025. godine. Na terenu imamo prilike da gledamo i nekoliko dosta jakih reprezentacija, ali i košarkaša koji su ove sezone nastupali za srpske klubove.

Među njima je i Vlada Brodzijanski, koji se nije baš najbolje snašao u Partizanu, pa su dve strane rešile da se raziđu nakon manje od tri meseca saradnje. Željko Obradović je odlučio da slovački centar nije adekvatan da popuni sve rupe u reketu. Prešao je u Huventud, a u reprezentaciji nastavlja da dokazuje da ima "petlju" za sjajne stvari.

Njegova Slovačka u tesnoj završnici slavila je na gostovanju Danskoj, čime je iskočila na prvo mesto u grupi (71:72), a definitivno je najzaslužniji za to bio bivši košarkaš Partizana.

On je ubacio čak 29 poena uz sedam skokova, dve asistencije i jednu ukradenu loptu. Za dva je šutirao 4/10, sa distance je bio malo bolji sa 4/8, dok je sa penala realizovao devet od 13 bacanja.

Pratio ga je Simon Krajcovic koji je postigao odlučujuće poene sa linije bacanja na 30 sekundi pred kraj, pošto je ubacio 18 poena, a još tri manje dodao je Matej Majerčak. Na drugoj strani je dominirao momak koji ima ovdašnje poreklo, Darko Jukić, ubacivši 21 poen.

Slovačka će direktno obezbediti plasman u glavni deo kvalifikacija, ukoliko malo kasnije Severna Makedonija bude izgubila na gostovanju Norvežanima.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA