≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Novi blam hrvatske košarke: Reprezentacija komšija ide u dodatne kvalifikacije za kvalifikacije za Evrobasket!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da, dobro ste pročitali

  • 12
Košarkaška reprezentacija Hrvatske

Foto: FIBA (fiba.basketball)

Jasno je da je hrvatska reprezentativna košarka u žestokom ambisu, ali je danas možda dotakla i najveće dno od raspada bivše Jugoslavije. Naše komšije su zbog specifičnog sistema takmičenja bile prinuđene da igraju pretkvalifikacije za Evrobasket, a ni njih nisu uspešno uspeli da završe.

Bilo je neophodno da osvoje prvo mesto u grupi kako bi se plasirali u kvalifikacije i poštedeli svih muka, ali umesto njih će iz Grupe E dalje Poljska, osvajač četvrtog mesta na prethodnom Evrobasketu. Zbog boljeg međusobnog skora, a nakon pobede protiv Švajcarske danas (80:70), jasno je da će ovaj tim umesto naših komšija dalje.

Što će reći da Hrvatska morati u dodatne kvalifikacije za kvalifikacije za Evrobasket! Dobro ste pročitali...

Naime, sve ekipe koje su plasirane između druge i četvrte pozicije u grupi idu u novi krug pretkvalifikacija, gde će im se priključiti oni timovi koji su već otpali u prvom krugu. To će reći da će od njih ukupno 12, samo četiri otići u kvalifikacije, pa postoji ozbiljna bojazan da Hrvati preskoče čak i kvalifikacije za Evrobasket, a da ne govorimo o kontinentalnoj smotri.

Iako su upisali samo jedan poraz u ovim pretkvalifikacijama od Poljske, on ih je na kraju veoma skupo koštao. Iako su slavili u Varšavi (69:72), Hrvati su potom doživeli jako šokantan neuspeh u Zagrebu (79:87), pa im je danas bio neophodan poraz ekipe Igora Miličića u Friburgu. Do njega nije došlo, mada su se Švajcarci zaista dobro držali. Stoga ishod meča Hrvatska - Austrija sada nije nimalo važan.

Jasno je da će nezadovoljstvo u komšiluku posle novog šamara samo dodatno porasti. Pritisak je ionako bio veliki na selektoru Aci "Trici" Petroviću i čitavom timu.

Video: Ristić: Očekujem jednu tvrdu utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milano

    26. februar 2023 | 19:05

    A gde smo mi kukala nam majka bolje sebe da gledamo pustite komšije!

  • Jasna

    26. februar 2023 | 19:21

    Ne vidim cemu ovaj tekst... kao da su nasi bolji nesto

  • Nikola

    26. februar 2023 | 19:25

    Još 30 godina gaziće ih kletva Atine,Tudjman ih usrećio. Nisu se kao ni danas se ne vde sportskim motivima

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA