Vreme čitanja: oko 2 min.

Argentina ne ide na Mundobasket: Hladan tuš, Kampaco i družina šokantno poraženi od Dominikanske Republike!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Skandalozno loša četvrta četvrtina koštala je Gaučose vize za Svetsko prvenstvo

  • 19
Fakundo Kampaco Foto: FIBA (fiba.basketball)

Šok, neverica, bledi pogledi... Niko u dvorani "Islas Malvinas" nadomak Buenos Ajresa nije mogao ni u snu da zamisli da će Argentina noćas izgubiti od Dominikanske Republike i tako "izvisiti" za plasman na Svetsko prvenstvo u košarci - 75:79!

A sve je delovalo tako idilično na deset minuta pred kraj... Gaučosi su imali čak deset poena zalihe (64:54) i činilo se da je samo čudo potrebno da bi Dominikanska Reublika otišla na Mundobasket.

Jer na strani Argentine imate majstore kakvi su Fakundo Kampaco, Gabrijel Dek, Niko Laprovitola, Patrisio Garino, Nikolas Brusino, Leandro Bolmaro... A u timu iz Srednje Amerike skoro da ni za koga niste ni čuli.

Fakundo Kampaco Foto: FIBA (fiba.basketball)

Pa ipak, i to je dokaz da se čuda dešavaju. Dominikanska Republika dobila je četvrtu deonicu rezultatom 25:11 (?!), a jedan od glavnih tragičara bio je Niko Laprovitola.

U odsudnom momentu izgubio je loptu posle koje je Dominikanska Republika prešla u prednost, da bi potom promašio oba svoja slobodna bacanja čime je dao šansu rivalima da se dodatno odlepe na nedostižnu distancu. Ruku na srce, nisu smeli Argentinci uopšte i da ulaze u dramatičnu završnicu posle svega što se prethodno desilo.

Nije vredela ni magija Fakunda Kampaca večeras u redovima Argentine. Košarkaš Crvene zvezde bio je jako raspoložen, imao je par poteza koje retko ko može da ponovi, ali je rezultat taj koji se na kraju gleda na semaforu.

Junaci Dominikanske Republike, poenterski gledano, bili su Žan Montero, igrač Gran Kanarije koji je ubacio 22 poena, kao i Gerardo Suero sa 13 poena i Andres Feliz sa 11 poena. On nastupa za Huventud.

U Argentini su se istakli Gabrijel Dek sa čak 27 poena, Faku je stao na 10 poena uz četiri skoka i pet asistencija, dok je tragičar Laprovitola isto imao 10 poena.

To znači da sa američkog kontinenta (i severa i juga), na Mundobasket idu: Kanada, Dominikanska Republika, Venecuela, SAD, Portoriko, Meksiko i Brazil.

A ovo je odlična opomena Srbiji i Pešićevim Orlovima pred večerašnji meč sa Velikom Britanijom. Niko se ne sme potceniti. Vizu za Svetsko prvenstvo treba izboriti isključivo na terenu.

Video: Kampaco opčinjen Delijama i podsetio se polufinala s Partizanom: Dao sam sebe, bilo je emotivno

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gogi-11

    27. februar 2023 | 05:43

    Cuj kampaco.... malo teza prevara cini mi se

  • Cocc

    27. februar 2023 | 08:40

    Taman da se spremi za top 16 eurolige

  • Milan

    27. februar 2023 | 08:33

    Čuj to.. Magija Kampaca, magija Vildose. Ja mislio to su neki košarkaši kad ono mađioničari.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA