Vreme čitanja: oko 1 min.

"Uvek je lepo predstavljati Srbiju i svoj narod": Orlovi sa širokim osmesima posle plasmana na Mundobasket

Vreme čitanja: oko 1 min.

Stefan Jović, Aleksa Avramović, Ognjen Dobrić i Luka Mitrović složni da je ovo pobeda svih koji su igrali za Srbiju u svim kvalifikacionim prozorima

  • 2
Košarkaška reprezentacija Srbije Srbija - Velika Britanija Foto: MN Press

Košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se na Svetsko prvenstvo koje se ovog leta održava u Japanu, Filipinima i Indoneziji! U dvorani "Aleksandar Nikolić" pala je selekcija Velike Britanije - 101:83.

Orlovi su se dugo mučili, ali na kraju su nas i dosta obradovali, pošto su ujedno i poslednji vizirali učešće na Mundobasketu.

Odmah po završetka meča stali su pred kamere TV "Sport Klub" i ukratko su dali svoje viđenje čitave situacije. Prvi je to uradio Stefan Jović.

- Sve si bila u pravu, utakmica je bila egal na poluvremenu, znali smo da to nije naš maksimum defanzivno. U drugom smo pokazali šta možemo i napravili razliku, malo digli atmosferu. Na kraju je sve ispalo kako treba - rekao je Jović.

Nešto dublje je meč analizirao Aleksa Avramović, koji je večeras bio najefikasniji kod Orlova sa 20 poena.

- Svakako, znali smo da moramo da pobedimo ovu utakmicu. Svi ti prozori, igrači koji su prošli, sve je stalo u 40 minuta. Bilo je nervoze, pogađali su šuteve, preteške, kojima su se vraćali u utakmicu. Zadržali smo sigurnost u defanzivnom pristupu. Napad je urodio plodom i pobedili smo - rekao je Aleksa.

Mitrović se osvrnuo na to što je na tribinama bilo dosta dece.

- Pa da, uvek je bilo lepo predstavljati svoju zemlju i svoj narod, igrati pred punom halom. Lepa atmosfera, puno dece na utakmicama reprezentacije. Nadamo se da ćemo imati neki udeo da se bave sportom u budućnosti - izjavio je Luka Mitrović.

A Dobrić je istakao da svi idu zajedno nasmejani kući.

- Jeste, svi su dobri momci, svi znaju koji je cilj, bili su fokusirani. Posao je odrađen. Svi smo srećni i zadovoljni, idemo nasmejani kući - izjavio je Dobrić.

Nisu hteli da komentarišu Mundobasket, to je još daleko.

- Rano je za to, kada bude bilo vreme za to...

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    27. februar 2023 | 22:04

    Nije normalno sta nam napravise prokleti jugosloveni da se me ne radujemo kad Srbija ide dalje.Cisti saboteri svega sto je Srpsko

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA