Vreme čitanja: oko 2 min.

Apel trenera Zemuna za vođstvo Saveza: "Pouzdano znam da će se 7-8 klubova ugasiti ako KSS ne pomogne"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jakovljević traži bolje angažovanje Saveza kako bi se problemi svih kklubova KLS rešili i oni se stabilizovali na duži rok

  • 7
dragan jakovljević Foto: Twitter/KLSrbije

Srpska košarka je sa novim plasmanom na Mundobasket nastavila kontineuitet igranja na velikim takmičenjima čime se, naravno, zemlja kao što smo mi, ovakva sila u igri pod obručima, ne sme zadovoljavati. Ne sme nas zadovoljavati ni sama činjenica da imamo dva učesnika u Evroligi, već nam najveća briga uvek mora biti na platformi na kojoj se prave, školuju i lansiraju budući nosioci i klubova i nacionalnog tima.

To je, bez ikakve dileme, Košarkaška liga Srbije.

Najbolje domaće takmičenje nije na najvišem niovu, štaviše postiji veliki znak pitanja u vezi sa daljim funkcionisanjem pojedinih klubova, o čemu je otvoreno pričao trener zemunske Mladosti Dragan Jakovljević.

- Ono što bih isto morao da apelujem, a ovo govorim u ime svih klubova, na državne organe i na sve ljude, da probaju da pomognu klubovima u košarci, sa novcem - počeo je izlaganje na ovu temu Jakovljević posle meča njegovog tima u Užicu, pa nastavio:

- Rukomet je dobio novac, vaterpolo, odbojka, mnogi sportovi... Da li je to neažurnost Saveza, pošto je to prvi korak, ne znam. I evo ja ispred lige i klubova odgovorno govorim, i ispred mojih kolega i predsednika klubova, da je jednostavno i košarka sport koji mora da sepomogne. Verujte mi, pouzdano znam da sedam-osam klubova neće preživeti ako ne dobije tu pomoć.

O važnosti domaćeg takmičenja kao papagaj ponavlja se i selektor Pešić a sada je potporu dobio iz reči dugogodišnjeg košarkaškog radnika Jakovljevića.

- Ovo je veoma ozbiljan apel sa ovog mesta, a prvo bih dao apel Košarkaškom savezu da uradi svoj deo posla, da uradi pisma ministarstvima, da pokaže interesovanje jer svakom klubu KLS treba pomoć. Šta će se desiti? Ako ne dobijemo tu poomoć, ova liga koja je izrasla u jednu od najboljih liga u regionu i na nivou je ABA 2 lige.... Evo pogledajte Zlatibor koji igra ABA 2 i tamo je među najboljima, ima ovde svako kolo derbi u ligi, i svaki meč je na loptu-dve. To su sve odlične utakmice, rastuće je sve ovo što smo gradili i dizali - od ugovora od 400 evra došli su ugovori od 2000-3000 evra, vraćaju se dobri igrači. I to je veoma važno da se ne bi razbila liga - kaže Jakovljević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    28. februar 2023 | 20:12

    Najjace kad zvezdasi pricaju o danilovicu a nemaju 2 igraca da su doneli zlato ovoj zemlji 😆😆. Danilovic ko zna koliko zlata sa ep, sp i oi ali oni imaju moku slavnica najvecu legendu 😆😆😆😆. Da nije partizana i paspalja, divca, bodiroge, sase djordjevica, dude ivkovica i ostalih legendi ne bi videli kako izgleda zlatna medalja. Ove fmpove legende nikad nece dostici tu slavu i uspehe.

  • Naj

    28. februar 2023 | 19:11

    Danilovicu donesi 2 L viskija i kilo praseceg pa ce da stavi na razmatranje.

  • Petar

    28. februar 2023 | 20:20

    Odlazi neznalice Danilovicu.Sram te bilo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA