Vreme čitanja: oko 2 min.

Bivši košarkaš Zvezde podelio 10 stvari koje je naučio tokom karijere: Neke od njih će svakog iznenaditi

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dilan Enis je neko ko ima i srpski pasoš, a koji sada nastupa u Galatasaraju

  • 0
Dilan Enis Foto: MN press

Dilan Enis je košarkaš koji se nije baš dugo zadržao u ekipi Crvene zvezde, proveo je tek nekoliko meseci, ali je ubrzo stekao ljubav navijača zbog svojih partija. Put ga je naveo potom do Španije, Monaka, dok sada igra u Turskoj, odakle je podelio jednu zanimljivu poruku.

Naime, poljski košarkaš Tomaš Đelo je podelio jedan zanimljiv niz objava na Tviteru, gde se potrudio da svima objasni i ukaže na to šta je on naučio tokom svoje profesionalne karijere u ovom sportu. Izneo je nekoliko činjenica, a na isto se odlučio i Dilan Enis.

Enis trenutno nastupa za ekipu Galatasaraja, što mu je peta zemlja u njegovoj profesionalnoj karijeri. Zbog toga, Enis je podelio svojih "deset pravila".

- Prvo, idite tamo gde se traženi. Kada potpisujete ugovor, ne idite zbog imena kluba, već samo idite u tim koji želi da vas ima. Takođe, pitajte ljude o njima pre nego potpišete. Drugo, odmah krenite da štedite, jer koliko god zaradili, uvek će vam trebati nešto i kasnije.

- Treće, pronađite lepotu u sadašnjosti, mnogo će pričati o fokusu na budućnost, ali bitno je da sa pozabavite temom "sad", pa tek onda da dođe "kasnije", koje će se rešiti. Četvrto, izađite iz svog stana! Igrači obično napuštaju svoje stanove samo tokom treninga i utakmice, ali morate izaći, upoznati ljude i oni će vam pomoći.

Dilan Enis Foto: MN press

- Peto, uvek budite profesionalni. Često ćete naići na nerazumevanje s ljudima u ovom poslu, nije važno koliko je teška neka situacija, budite profesionalni, čak iako morate da grizete jezik. Šesto, zovite prijatelje i porodicu da dolaze u posete. Vi ćete osetiti novu kulturu u drugim zemljama, podarite to i vašim bližnjima. Neizbežno je osećati nostalgiju za kućom, zato je bitno da imate ovu pomoć.

- Sedmo, to je posao. Mi smo ljudi, emocionalna bića. Ali uložite svoju logiku umesto emocije kada se suočavate s nekim stvarima. Emocije vode u pogreške odluke. Osmo, verujte svom agentu. Ako ne verujete njemu, on ne može da vas predstavlja. Agent je izlaz ka prilikama i organizacijama.

- Deveto, vi ste zajedno u ovome. Ako ste zavisni o nekome, oni se takođe žrtvuju. Živite daleko od porodice, prijatelja, proslava... Osećate uspone i padove u drugoj zemlji, nije lako. Deseto, zapamtite zašto ovo radite. Tvoj "posao" je da se baviš sportom koji voliš, dok putuješ svetom. Nije lako, ali kad pomislite, živite san o kom ste kao mlađi samo sanjali,. Karijera neće trajati zauvek, tako da učinite što više možete.

Video: Dilan Enis emotivno doživeo doček zvezdaša

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA