Vreme čitanja: oko 2 min.

Mega sa rekordnim brojem reprezentativaca u prethodnom prozoru: Čak šest igrača branilo boje svojih zemalja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dvojica su igrala za Srbiju

  • 0
Aleksa Uskoković Foto: Telegraf.rs

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je plasman na Svetsko prvenstvo koje će se u avgustu održati na Filipinima, Indoneziji i u Japanu, a kuriozitet je da je u prethodnom prozoru ukupno šest igrača iz Mege igralo za neki tim.

Tako su za Srbiju nastupali Nikola Đurišić i Aleksa Uskoković, za Hrvatsku smo gledali Mateja Rudana i Danka Brankovića, dok je boje Francuske branio Malkolm Kazalon, a Crne Gore Andrija Grbović.

Da sve bude još važnije, u pitanju su mladi igrači, na kojima će tek počivati reprezentativni tim Srbije, o čemu je govorio i Aleksa Uskoković, plejmejker ovog tima za klupski sajt.

- O kom god da je takmičenju reč, poziv u nacionalnu selekciju uvek ima veliku težinu i to je svakako veliko priznanje za Megu, pre svega jer se radi o momcima koji imaju 20 ili 21 godinu - istakao je Uskoković.

On je bio i kapiten juniorske reprezentacije Srbije koja je 2017. godine u Slovačkoj uzela zlato. A u tom timu su bili i Filip Petrušev, Balša Koprivica i Marko Pecarski.

- To je najvći uspeh koji sam postigao. Uvek se rado setim toga i voleo bih da se nešto tako ponovi u seniorskoj konkurenciji. Zato svaki put kad dobijem poziv za reprezentaciju sam jako srećan - podvukao je Aleksa.

Ističe da mu je uvek velika čast kada obuče dres reprezentacije.

- To za mene predstavlja veliku čast. Mnogo volim da provodim vreme sa tim momcima u nacionalnom timu, atmosfera nam je fenomenalna. Hemija između igrača i odnos sa stručnim štabom je na zavidnom nivou i veoma mi je drago što je izboren plasman na Svetsko prvenstvo - rekao je Uskoković.

Poziv je došao nakon dobrih rezultata Mege u ABA ligi. Na poslednjih šest mečeva, viđeno je pet pobeda Ružičastih.

- Početak sezone nije bio najbolji, u mnogim utakmicama nam je nedostajalo i malo sreće, ali u drugom delu sezone sve to nam se vratilo. Igramo dobro, odlično izgledamo na terenu i u to nema dileme. Sada je sve u našim rukama i imamo lepu priliku da probamo da udjemo u plej-of, što bi bio veliki uspeh, s obzirom na to gde smo bili početkom 2023. godine.

Fokus je već na meču protiv Mornara u ABA ligi.

- Biće veoma teška utakmica, ali mi želimo da nastavimo sa pobedama. Mornar je dosta promenio ekipu u odnosu na početak sezone, ali mi smo u mnogo boljem ritmu. Imamo mnogo više samopouzdanja, očekujem uzbudljiv meč i nadam se novom trijumfu - zaključak je Uskokovića.

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA