≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Poraz Zvezde u Minhenu, Trinkijeri i Lučić ruše snove o TOP 8: Crveno-belima nije pomogao ni Kampaco

Vreme čitanja: oko 9 min.

Teško je da će moći crveno-beli da se povrate u borbu za TOP 8 posle ovog meča

Fakundo Kampaco, Duško Ivanović, KK Crvena zvezda Foto: MN Press/Marko Metlas

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Bajerna u Minhenu sa 87:80 u okviru 26. kola Evrolige, čime su se praktično udaljili od priče o plasmanu među TOP 8 ekipa u ovom takmičenju. Crveno-belima nije pomogao ni Fakundo Kampaco u ovom meču.

Imala je Zvezda praktično dobijen meč, ušli su u poslednju četvrtinu sa prednošću, tokom većeg dela su imali, ali nisu je iskoristili. Loše je Zvezda generalno započela meč, dosta su mučili u prvoj deonici, u prvom poluvremenu, kaskali su za Bajernom i to se i pokazalo kao ogroman problem.

Rekli bi da je Fakundo Kampaco trebalo da donese prevagu u ovom meču, Argentinac i jeste bio među najbolji na teremu, nosio je igru Zvezde uz Luku Vildozu i Nemanju Nedoviću, ali je izostala podrška drugih saigrača. Odbrana je zakazala, o čemu svedoči i podatak da je Zvezda primila 21 poen u poslednjih pet minuta, nasuprot samo pet od strane Zvezde.

Pokazatelj da utakmica može da ode u ovom smeru je bio i sam kraj prve četvrtine, kada je Vladimir Lučić postigao trojku uz zvuk sirene, pa je tako prepolovio prednost Zvezde. Kasnije je reprezentatitvac Srbije uspevao da bude i najbolji u svom timu, Lučić je meč završio sa 20 poena, dok su najvažniji poeni stigli upravo u poslednjoj deonici.

Upalila je Zvezda motore u trećoj deonici, uspevala je da ode i na +10 u nekoliko navrata, ali bi tada usledio pad, sve lošija igra, a potom i zaostatak. Četvrta deonica je išla u istom ritmu kao i treća, Zvezda je imala prednost od 75:66 nakon kog su doživeli pravi pad.

Najbolji pojedinci u dresu Bajerna su bili Vladimir Lučić i Kasijus Vinston sa po 20 poena, dok je u redovima Zvezde najbolji bio Luka Vildoza sa 18 poena, Kampaco je postigao 16, a Nemanja Nedović 15.

Iako je ostalo još osam utakmica do kraja Evrolige, reklo bi se da je ovim porazom Zvezda izgubila šanse za plasman u TOP 8 Evrolige.

Duško Ivanović Foto: Marko Jovanović

Bajern - Crvena zvezda 87:80

TOK MEČA UŽIVO:

01:56 (78:75) - Pogađa sada Kori Volden, koristi greške Zvezde i sada imaju prednost na manje od 2 minuta.

02:35 (75:75) - Promašio je Kampaco čitav obruč sada i Bajern ima priliku da ponovo dođe do izjednačenja. Beb je promašio trojku, sada Zvezda može da uveća prednost. Ipak, ne uspevaju da iskoriste to, što koristi Fredi Gilespi i postiže nove poene za izjednačenje.

03:49 (73:75) - Opet Zvezda uspeva da prokocka svoju prednost, Obst je kaznio nepažnju odbrane i ostao je sam u uglu, što je rutinski iskoristio.

04:40 (70:75) - Opet greši Vinston i pogađa Nedović u kontri na asistenciju Kampaca! Zvezda grabi ka pobedi, a Gifaj maši novu trojku.

05:44 (66:71) - Nova trojka Vladimira Lučića, njegov 20 poen na meču, međutim, Nedović odmah na drugoj strani pogađa Nedović koš uz faul, a koristi i bacanje. Evo i nove prilike za Zvezdu, Kasijus Vinston je otišao u aut. Pokušao je Kampaco trojkom da ponovo prodrma rivala, ali je promašio, ipak, Lazarević je uhvatio loptu, što je dovelo do novih bacanja za Nemanju Nedovića koji opet pogađa oba bacanja.

KK Crvena zvezda - KK Bajern Foto: MN Press

07:06 (63:68) - Pogađa Otelo Hanter dva bacanja i smanjuje prednost, međutim, novi "ludi" šut Luke Vildoze završava u košu. Odličan je i Vladimir Lučić, koji ima 14 poena, no, odmah uzvraća Vildoza odličnim prodorom. Međutim, ponovo Lučić pogađa, nova trojka i njegov 17 poen.

08:33 (56:64) - Otvara Lučić poenima ovu deonicu, ali odmah uzvraća i Hasan Martin. Potom je uspeo da promaši Otelo Hanter, Nedović je krenuo u kontru i ostavio je Kampacu koji pogađa trojku. Pogađa i Nemanja Nedović trojku i to kakvu, Zvezda ima +8!

IV četvrtina

00:00 (52:56) - Ipak je na kraju uspeo Bajern da se povrati u ovom meču. Pogodio je Hanter, potom i Lučić trojku i sada su opet u igri. Promašio je Martin na drugoj strani i Bajern može ponovo da smanji prednost. Čak i Zvezda je imala sreće, Bajern je prokockao neke napade, pa je Vildoza uspeo s bacanja da dovede klub do +4. Mogao je Bajern da dođe i do novih poena, ali su promašili nekoliko šuteva. Hasan Martin je pogodio oba bacanja, ali je i Vinston imao dva bacanja i iskoristio je.

02:54 (43:50) - Promašio je Kampaco trojku, a odmah na drugoj strani je Gifaj pogodio za prve poene ekipe u drugom delu igre. Luka Vildoza je potom završio na liniji slobonih bacanja, pogodio je oba i Zvezda je otišla na velikih plus sedam.

04:50 (41:46) - Posle trojke ide i odlična odbrana Filipa Petruševa na Vinstonu, da bi potom Gilespi zgazio liniju i to će biti nova prilika da Zvezda uveća svoju prednost. Fakundo Kampaco stiže do 10. poena na meču, prelepim flouterom. Zvezda je mogla da uveća prednost, ali je Mitrović promašio jedno od dva bacanja.

06:24 (41:43) - Dugo su sudije gledale potencijalni faul pri šuta za Kampaca, ali nije Zvezda nagrađena. Nastavljena je igra i Bajern je već ispunio bonus, zbog faula nad Kampacom. Prelepa akcija Zvezde i ide trojka Filipa Petruševa.

06:46 (41:40) - Iako je Beb promašio trojku, nije Zvezda uspela da uhvati loptu pod svojim košem. Na kraju je to uspeo da uradi Mitrović, izbacio je loptu odmah do Nedovića koji je "presečen" faulom. Na kraju je faul dobio i Fakundo Kampaco koji je imao dva bacanja i oba je realizovao. Na sreću Zvezde, Bonga je promašio i svoju treću trojku, posle gužve je do nje došao Petrušev, dok ju je u aut izbacio košarkaš Bajerna.

08:17 (41:38) - Slabo otvara Zvezda i ovu deonicu, pošto je Kampaco promašio trojku, a u nastavku je i Nedović promašio jednu, dok je i Beb na drugoj strani. Čak tri trojke su šutnute za jedan minut, nijedna pogođena, a Vinston je promašio i dvojku, posle koje je Kampaco ukrao loptu. Međutim, nije uspeo Petrušev da poentira na drugoj strani.

III Četvrtina

00:00 (41:38) - Gifaj je sada poentirao na drugoj strani, da bi potom Kampaco promašio na druge strane. Kampaco se odmah iskupio, podelio je odličnu asistenciju za Martina, a ovaj je pogodio polaganje.

01:44 (39:33) - Pogađa Ognjen Dobrić trojku i vraća Zvezdu na -3.

02:00 (39:33) - Pogađa trojku Lazarević, prvi poeni na meču i to na asistenciju Luke Vildoze. Odmah na drugoj strani Di-Džej Sili pravi i faul u napadu, te Zvezda može da se vrati u igru. Sada je Hasan Martin taj koji promašuje oba bacanja, te ne usepva Zvezda da hvata priključak, na sreću Veb je promašio trojku, ali ide novi napad Minhena i koristi ga Hanter.

KK Crvena Zvezda - Barselona Foto: Nikola Tomić

03:35 (37:30) - Promašila je Zvezda dosta toga, a evo i kazne Bajerna. Pogađa trojku Di-Džej Sili, dok Vildoza ne uspeva da kazni na drugoj strani, ali odmah Vinston pogađa još jednu trojku. Nastavio je Vinston da šutira i pogađa, a evo ga i odgovor Vildoze u drugoj četvrtini. Međutim, Vinston je pogodio uz faul, ali nije iskoristio dodatno bacanje.

06:28 (25:25) - Gifaj je pogodio dva bacanja, potom je Petrušev imao priliku za isto, ali je jedno promašio. Opet je imao priliku Petrušev da poentira sa linije penala, ali je opet promašio jedno od dva.

08:29 (21:23) - Nedović je promašio polaganje, ali je Petrušev obebezdio novi napad iz kog je Kampaco promašio trojku. Ipak, odlična odbrana Mitrovića i Kampaca, ali ne koriste ni novu akciju. Ovo koristi Vinston i poentira na drugoj strani. Gifaj je potom imao i priliku da poentira, ali će imati dva bacanja.

II četvrtina

00.00 (19:23) - Kraj prve četvrtine! Zvezda sada ide u sve veću prednost, Mitrović zakucava na asistenciju Fakunda Kampaca. Pokušao je Argentinac potom i trojku da pogodi, ali je promašio. Na drugoj strani je Lučić uspeo da pogodi trojku u poslednjoj sekundi.

01:41 (16:19)  - Uspeo je Kori Volden da pogodi na drugoj strani, međutim, Mitrović je uzvratio na drugoj strani. Pogrešio je Volden, a Kampaco je u kontri došao do bacanja i iskoristio je jedno od dva. Veb je pogodio trojku i doneo izjednačenje, ali odmah Petrušev pogađa uz faul na drugoj strani i to nad Vladimirom Lučićem.

02:56 (11:13) - Evo ga Fakundo Kampaco! Pogađa Argentinac trojku, svoje prve poene u dresu Crvene zvezde u Evroligi.

03:30 (11:10) - Poveo je napad Kampaco, koji je po prvi put ubeležio minute u Evroligi u crveno-belom dresu. Međutim, Nedovć nije iskoristio njegovu asistenciju. Odigrala je potom Zvezda odličnu odbranu, ali je Veb pogodio dvojku preko Petruševa. Spustila je Zvezda loptu i za Lazarevića, ali je ovaj bio neprecizan i Lučić to kažnjava brzim poenima. Duško Ivanović reaguje tajm-autom.

fakundo kampaco Foto: MN Press

04:35 (7:10) - Promašio je šut i Obst, a loptu je u odbrani uhvatio Nemanja Nedović. Odigrala je Zvezda pozicioni napad, ostao je Nedović sam na trojci, napravio je fintu i pogodio šut za tri poena. Pokušao je Bonga da uzvrati, ali je promašio otvorenu trojku.

05:13 (7:7) - Još jedan loš napad Bajerna, dok je na drugoj strani Kuzmić zaradio faul. Vildoza i Kuzmić su pokušali da odgiraju akciju, ali je Kuzmić prmašio zicer, da bi Bentil popravio to na samom obruču. Bajern je potom imalo četiri, pet napada uzastopno i Gilespi pogađa. Na drugoj strani je u igri Nemanja Nedović, koji odmah ide na liniju bacanja. Uspeo je da pogodi oba.

06:57 (5:3) - Gilespi je sada promašio čitav koš, ali ni Vildoza nije bio precizan na drugoj strani iz floutera, ali je odmah pogodio jednu ludu trojku. Ipak, Kaleb Vinston je uspeo rutinski prošao odbranu Zvezde i pogodio je lagano polaganje. Pokušao je Vildoza ponovo trojkom, ali je sada promašio čitav obruč.

08:34 (3:0) - Kreće utakmica prvim napadom za Bajern, ali Isak Bonga nije precizan, te Kuzmić hvata loptu. Ipak, u nastavku napadu Dobrić promašuje šut, a Vinston to kažnjava trojkom. Odmah na drugoj strani je i Bentil želeo da uzvrati trojkom, ali je promašio otvoren šut.

KOMENTAR PRE MEČA:

Evroliga polako ulazi u svoju završnicu, ostalo je još devet utakmica, devet finala za Crvenu zvezdu i Partizan. Prvi na teren u okviru ovog 26. kola će izaći crveno-beli igrači sa Malog Kalemegdana, gde će u Audi domu u Minhenu igrati protiv Bajerna. (19.00, SK2)

Crvena zvezda stiže u Minhen uz najveće pojačanje ove sezone, crveno-beli konačno mogu da računaju na Fakunda Kampaca u mečevima Evrolige. Stigao je omaleni Argentinac još u decembru u klub, međutim, Zvezda je pretrpela kaznu i nije smela da registruje igrače sve do prvog marta.

To je značilo da će Kampaco, ali i Delije morati da čekaju da vide ovog košarkaša na delu. U međuvremenu je igrao u ABA ligi, kao i Kupu Radivoja Koraća gde je bio i najzaslužniji za neverovatan preokret protiv Partizana.

Međutim, sada je vreme za neku novu "epizodu", dosta ozbiljniju, pogotovo jer Zvezda pred sobom ima, kako je i trener Duško Ivanović rekao, devet finala do kraja sezone u ovom takmičenju. Šanse za TOP8 postoje, ali moraće dobro da se oznoje kako bi do njega došli.

Telegraf u Minhenu ima i specijalnog izveštača, koji je uspeo da usnimi Delije u centru grada kako skandiraju "Kosovo je srce Srbije", takođe je obišao i Audi dom. Izuzev toga, Delije su i na Marijen placu priredili spektakl, gde je jedna devojka izašla i zapevala pesmu "Sini jarko Sunce sa Kosova", kada su svi ostali zatečeni.

Takođe, Delije su odmah dočekale Argentince sa ovacijama sa tribina.

Video: Delije zagrmele sa vrha hale, čim su videle Kampaca na zagrevanju: Sprema se paklena atmosfera

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    2. mart 2023 | 21:17

    Jedan je Luča kapiten.

  • ⚫⚪⚫⚪⚫

    2. mart 2023 | 21:06

    Prosle nedelje guduric pa ste se radovali eto Lučić vam vratio,a bice bolje kad kampaco bude igrao.

  • taifun

    2. mart 2023 | 19:46

    Platili 10 milki ovu prevaru agentinsku, mogli su ćelavog iliju djokovića iz rumunije da dovedu isti bi posao obavljao mozda cak i bolji🤣🤣👉👌

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA