Vreme čitanja: oko 2 min.

Trinkijeri hvalio dvojicu igrača posle pobede nad Zvezdom: "Kao vino, bolje da su arogantni nego impotentni"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Stručnjak iz Minhena je otkrio i da je pred njegovom ekipom sad "nebo granica"

  • 1
andrea trinkijeri Foto: MN Press

Ekipa Bajerna je nanela poprilično bolan poraz Crvenoj zvezdi u 26. kolu Evrolige sa 87:80, čime su praktično crveno-bele odveli i tri koraka unazad od mogućeg plasmana u TOP 8 ovog takmičenja. Andrea Trinkijeri je posle meča istakao da je najvažnije da se nisu predali.

Bajern je bio na rubu poraza, imali su zaostatak od devet poena na pet minuta do kraja, ali su uspeli da se povrate i dođu do pobede.

To je upravo istakao i Trinkijeri koji je rekao da ne postoji nazad, te da je samo nebo granica za njih.

- Pre utakmice sam rekao da imaju jednu od najinteresantnijih bekovskih linija koju treba sačuvati. Kada su igrali zajedno za pet ili šest minuta, Nedović, Vildoza i Kampaco, nije bilo lako. Verujem da smo imali dobro prvo poluvreme, u trećoj četvrtini su izašli "tvrdo", nismo imali protok lopte. Imali smo rupe na terenu, driblali smo u mestu. To je nešto što moramo ispraviti, ali to je nešto što dolazi iz njihove odbrane. Bili smo u zaostatku 10 poena, izgledali smo loše, ali, nikad ne odustajemo i uspeli smo da napravimo seriju u poslednjim minutima. Ne gledamo nazad, samo guramo, svaki šut koji smo promašili u prve tri četvrtine, dali smo na kraju. Imali smo tri neverovatne odbrane, osigurali smo skok, dobili smo utakmicu. To je zato što ne želimo da ostavimo mogućnost, nebo je granica - rekao je Trinkijeri.

Poprilično dobar u meču bio je Gilespi, za koga je Trinkijeri rekao da je kao dobro vino.

- On nije bio dobar tokom čitave utakmice, ali on... On je kao dobro vino, ponekad moraš otvoriti flašu i on odmah nije dobar, ali potrebno je uneti potreban deo kiseonika, da bi bio pravi. Napravio je dve greške u odbrani, slušao sam moj tim i samo sam mu rekao da radi ono što misli da može. Zaštiti reket. Verujem da je to bio ključ, ponekad moraš verovati u svoje igrače, čak i više nego što pokazuje na terenu. Odigrao je odlično.

Pored njih, odličan je bio i Kasijus Vinston, a ni za njega nije štedeo reči hvale Trinkijeri.

- Prvo poluvreme neverovatan, nezaustavljiv. Drugo poluvreme, njihova odbrana je bila jača. Očekivao je neke faulove, ali, recimo da je bio istrajan u tome da iznudi faulove. To nas je koštalo tri izgubljene lopte u dva minuta i to je previše. Ali ovo je timski sport i imao sam sreće i luksuza da ubacim Korija (Voldena) umesto njega, to je bilo olakšanje za njega, odigrali su na kraju odlično u napadu i odbrani. Ponekad ide u "hero mode" prečesto, a nekada mora da prihvati da smo zajedno u ovome, da prilagodi svoju igru. Ali, bolje je biti arogantan nego impotentan.

Video: Trinkijeri: Zvezda je stavila autobus u reket! Nisam zabrinut, tek je oktobar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA