≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dončić i Irving zajedno dali 82 poena u išli u istoriju, Dalas izjednačio rekord franšize

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez srpskih košarkaša u noći između četvrtka i petka

  • 0
Luka Dončić, Kajri Irving Foto: AP/Tanjug

Luka Dončić i kajri Irving imali su svoj mali šou u noći između četvrtka i petka u NBA ligi, pošto su zajedno isporučili 82 poena i pobedi Dalasa nad Filadelfijom - 133:126!

Ključan trenutak utakmice bila je serija 20:4 u trećoj deonici, dovoljna za +17 Dalasa u tom trenutku, mada problemi Maveriksa u odbrani i dalje ostaju. Ipak, cilj ekipe je očigledno bio samo taj da na kraju imaju više koševa od rivala, što im je protiv Siksersa na kraju i uspelo.

Dalas je sa Dončićem i Irvingom zajedno u timu, do ovog meča imao skor 1:4. Na kraju prve deonice imali su poen viška, na poluvremenu četiri (71:67), da bi Slovenac trojkom najavio šou u trećoj deonici.

Dončić je meč završio sa 42 poena, 12 asistencija i četiri skoka, dok je Irving imao učinak od 40 poena, šest asistencija i četiti skoka.na taj način su postali prvi duo Dalasa u istoriji koji je na jednom meču dao 40+ poena.

Dalas je ujedno i izjednačio rekord franšize, pošto su Filadelfiji ubacili 25 trojki. Od toga je Dončić ubacio sedam, Kajri jednu manje, a Bulok pet. Poemnuti Bulok je meč završio sa 15, a Kristijan Vud sa 10 ubačenih poena.

Kada je u pitanju Filadelfija, Embid je meč završio sa 35 poena i osam skokova. Harden je ubacio 27 poena i dodao 13 asistencija, dok je Tajris Maksi sa 29 bio drugi najbolji sa košgeterskim učinkom.

Rezultati:

Dalas - FIladelfija 133:126

Vašington - Toronto 119:108

San Antonio - Indijana 110:99

Golden Stejt - Los Anđeles Klipers 115:91

Video: Kad je muka tu je Luka: Odlučujuća trojka u poslednjim sekundama meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA