Vreme čitanja: oko 1 min.

FMP se raspao posle odlaska Frejžera: Četvrti vezani poraz u Skoplju, sada je i fenjeraš uspeo da ih pobedi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jako važna pobeda za MZT u borbi za opstanak

  • 3
KK FMP Foto: ABA liga - MZT Skoplje - Danail Petrović

Mračni dani za FMP. Nakon fenomenalnog početka sezone, Panteri su upali u crnu seriju rezultata i to se nekako poklopilo sa odlaskom najboljeg igrača, Trenta Frejžera u ruski Zenit. Danas je pobedu protiv njih uspeo da odnese i najgori tim ABA lige, ekipa MZT-a u Skoplju - 87:82.

Ključnu prednost je domaći tim na ovom meču napravio krajem treće i početkom četvrte četvrtine. Tada je stigao do zalihe koju potom nije ispustio do samog kraja utakmice.

Ovo je ujedno bio četvrti uzastopni poraz FMP-a, što će reći da sada idu ka petom mestu nakon ligaškog dela sezone, a to će reći da neće imati ni prednost domaćeg terena, iako su dugo bili u trci i sa Zvezdom i Partizanom. Očigledno je da je odlazak Frejžera bio ogroman udarac.

Danas su u FMP-u najbolji bili stranci i pored svega toga. Ebuka Izundu je imao 18 poena uz sedam skokova, Čarls Mening je ubacio samo jedan manje, dok je Čarli Mur završio sa 14 poena uz šest skokova. Najbolji srpski igrači bili su Ranko Simović sa osam poena i Aleksa Stepanović sa tačno sedam.

U MZT-u iz Skoplja ispred ostalih bio je Majkl Kefi koji je ubacio čak 23 poena uz šest asistencija.

Ovo je MZT-u bila tek četvrta pobeda u sezoni, ali su se uz nju izjednačili sa Borcem iz Čačka, koji je imao isto toliko. Doduše, Čačani tek treba da igraju svoj meč ovog kola protiv Studentskog Centra. FMP je peti sa skorom 12-8.

Video: Bivši fudbaler Zvezde bodri košarkaše u Minhenu: Navijamo do kraja i nadamo se ulasku u Top 8

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA