≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Još jedan rezultat koji valja Partizanu: Baskonija "gađala" i rekord Evrolige, ubacila čak 114 poena Valensiji

Vreme čitanja: oko 2 min.

A to joj čak nije ni najbolji poenterski učinak u ovoj takmičarskoj godini...

  • 1
Vanja Marinković Foto: MN Press

Košarkaši Baskonije "priključili" su se Partizanu na skoru 14-12 na tabeli Evrolige, pošto su na svom terenu odigrali jednu od najboljih partija ove sezone. Sa druge strane, Valensija je odigrala jednu od najgorih, a dotukao ih je raspoloženi Vanja Marinković - 114:75.

Jurila je Baskonija rekord Evrolige po broju postignutih poena na nekoj utakmici (123 - koliko su postigli Makabi i Panatinaikos kroz istoriju), ali se na kraju zaustavila na 114. A to joj nije ni najbolji učinak ove sezone, pošto je isto na svom terenu dala 116 poena upravo protiv Ponosa Izraela.

Ova pobeda i te kako odgovara Partizanu, pre svega zato što u odnosu na Baskoniju crno-beli imaju bolji međusobni skor, a sa Valensijom to nije slučaj. U slučaju da na kraju budu poravnati na tabeli, crno-beli će biti ispred Baskijaca.

Nije se činilo da će ovo biti baš toliko ubedljiva pobeda Baskonije posle prvog poluvremena kada je bilo "samo" devet razlike, mada je domaći tim već do tada uspeo da ubaci čak 57 poena. Ipak, sve je kulminiralo u poslednjih deset minuta koje je sastav iz Vitorije dobio sa čak 33:11.

Kod domaćih je najefikasniji bio Donton Homs koji je ubacio 24 poena uz šest skokova, dok je Darijus Tompson završio na 16 poena, a imao je i 11 asistencija. Naš Vanja Marinković je takođe bio odličan sa 14 poena, pet skokova i jednom asistencijom na svom kontu. U timu Valensije je Džered Harper stao na 15 ubačenih poena.

Dominantnih +39 sigurno će biti šamar koji će Valensiju baš da zaboli, a pred duplo kolo na čijem im početku dolazi jako raspoložena Olimpija iz Milana, koja je večeras upisala šestu vezanu pobedu protiv Olimpijakosa na domaćem terenu i tako se možda neočekivano kasno uključila u borbu za Top 8.

Ukoliko dobije Fenerbahče u odloženom meču, izjednačiće se sa Zvezdom na skoru 11-15, čime potencijalno može da bude na samo dve pobede iza plej-of zone.

Nema sumnje da nas čeka dramatičan kraj sezone u Evroligi.

Video: Smailagić o pobedi nad Albom i o tome da li će ići na fudbalski derbi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA