Vreme čitanja: oko 1 min.

Ova akcija je dokaz kako Obradović genijalno razmišlja: Jednim potezom uspeo je da slomi Albu u četvrtak

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz toga se izrodila trojka Alekse Avramovića i dobra odbrana posle koje je Partizan došao do prve dvocifrene prednosti

  • 13
Željko Obradović Foto: Twitter / Printscreen

Košarkaši Partizana ostvarili su pobedu u 26. kolu Evrolige protiv Albe (88:74), posle koje su se dodatno primakli Top 8 fazi Evrolige i učvrstili se na šestom mestu na tabeli sa skorom 14-12.

Utakmica je prelomljena u trećoj četvrtini, tokom koje su igrači Partizana ubacili čak 35 poena, a sve je krenulo do jedne akcije na oko sedam minuta i 40 sekundi do kraja. Tada je crno-belima na satu za napad ostalo samo 3,9 sekundi za napad, a morali su da trče sa suprotnog kraja terena.

Tada je Željko Obradović pokazao svu svoju genijalnost. Odlučio se na hitnu izmenu koju je uvažio sudija Karmelo Paterniko iz Italije, pa je trener Partizana odlučio da napravi kompletnu "smol-bol" petorku.

Igrači Albe su se pogubili u momentu, nisu znali ko koga treba da markira i na kraju je Aleksa Avramović ostao sam kao duh u ćošku terena. Pošto nije promašio gotovo nijednom do tada, nije ni ovaj put, pa je trojkom zadao veliki udarac berlinskom sastavu.

Posle toga je Partizan uspeo da se odbrani sa istim timom na parketu, i da postigne poene koji su doneli dvocifrenu prednost. Od tada je sve, naravno, bilo daleko lakše.

Pogledajte u snimku taj ključni detalj meča.

Video: Avramović priznao da prati rezultate ostalih timova: Presudila je naša odbrana u 3. četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Proo

    4. mart 2023 | 15:52

    Zeljka ceo svet voli i postuje zato sto je mag ovog sporta, njega mogu mrzeti samo sekundarci iz zeleznika, zbog komplexa sto je Partizanovac i zbog toga sto ima vise evro titula nego oni godina postojanja..

  • Perle

    4. mart 2023 | 16:53

    U sportu se broje, racunaju i cene samo trofeji, a ne plasmani u plejof, sjajne akcije i pojedine pobede... trenutno. je Zoc kod trofeja cifri 0... podsecam groblje da je kosarka sport meseca maja/juna, onda se gledamo i delimo jos 2 preostala.. cenim da ce Zoc ostati na cifri 0...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    4. mart 2023 | 15:18

    Одличан је био и прошле године у аба, КРК, КСС, нарочито у овогодишњем КРК и то исто у 3 /4👏👏👏👍👍👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA