≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Ludilo u Splitu! Partizan pobedio neverovatnom trojkom Nanelija u poslednjim sekundama!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Neverovatna utakmica u Splitu

KK Split - KK Partizan Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana savladali su ekipu Splita u dramatičnoj završnici u "Gripama" sa 96:95, u okviru 20. kola ABA lige.

Tokom čitave utakmice gledali smo egal borbu. Pokušavao je Partizan da se "odlepi" trojkama i dobrim odbranama, ali domaći gotovo da nisu grešili u napadu, što je potvrdio i rezultat nakon prve četvrtine - 24:27.

U drugoj je Split igrao još bolje, i nije dozvoljavao da izabranici Željka Obradovića odu na više od pet poena prednosti. Na kraju, Split je i dobio drugu četvrtinu sa 23:21, ali je na pauzu na poluvremenu Partizan otišao sa poenom prednosti - 47:48.

I u drugom poluvremenu se igrao egal. Partizan je u nekoliko momenata i uspeo da ode na plus sedam, ali se ekspresno Split vraćao, a u nekoliko situacija čak i prelazio u vođstvo. Drama je viđena pogotovo u poslednjoj deonici, kada je Partizanu pobeda praktično "visila" o koncu. Najveći doprinos tome dala su mnogobrojna promašena slobodna bacanja, čak 14, od 35 koliko su izveli crno-beli na meču.

Igralo se poen za poen do samog kraja, a u poslednjem minutu viđena je prava filmska završnica. Prvo je Mavra pogodio polaganje za 95:93, nakon čega je Obradović zatražio tajm-aut. Odmah potom je bila iscrtana akcija za Nanelija, koji je preuzeo odgovornost i pogodio neverovatnu trojku preko ruke, što se ispostavilo kao ključno do kraja.

Imao je domaći tim nešto više od jedne sekunde i šut za pobedu, ali je Dominik Mavra promašio trojku sa devet metara, a Partizan je tako došao do teške, ali izuzetno važne pobede.

Najefikasniji u redovima Splita, bio je Šenon Šorter sa 25 ubačenih poena, a pratili su ga Dominik Mavra i Tajrel Nelson sa po 22 i Luis Saliven sa 15 postignutih poena. Takođe, Mavra i Saliven su ostvarili i dabl-dabl učinak, s obzirom na to da je hrvatski košarkaš imao 13 asistencija, dok je Amerikanac imao 13 skokova.

Kada je reč o pobedničkom timu, čak petorica košarkaša su zabeležila dvocifren broj poena. Najraspoloženiji je bio čovek odluke, Džejms Naneli sa 18 poena, 15 je ubacio Dante Eksum, 13 Alen Smailagić, dok su po 10 imali Zek Ledej i Tristan Vukčević.

Partizan je tako zabeležio 18. trijumf ove sezone u regionalnom takmičenju, i sada ima skor 18-2, dok je Split upisao 12. poraz, i sada ima skor 8-12.

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

36. minut - Split ponovo vodi. Kaležić koristi grešku Avramovića, i primoran Obradović da zatražoi tajm-aut. Imaće Anđušić dva slobodna bacanja. Anđušić promašuje oba bacanja, a potom pravi faul u odbrani .

33. minut - Ne pogađa Šorter, a Avramović utrčava i lako polaže loptu kroz obruč. Imaće Runjić na drugoj strani dva slobodna bacanja, ali pogađa samo jedno. Na drugoj strani upravo Runjić faulira Ledeja na zemlji. Pogađa Šorter.

III ČETVRTINA

30. minut - Ispala je lopta Nelsonu, ali faul Ledeja i imaće Nelson dva bacanja, koja uspeva da realizuje. Pogađa Šorter i evo izjednačenja.

28. minut (62:67) - Naneli ne pogađa trojku, ali ne pogađa ni Nelson. Faul Šortera nad Vučevićem, koji pogađa i oba bacanja. Uspeva i Mavra na drugoj strani da poentira. Pogađa i Kaležić pod faulom, a potom ne realizuje i dodatno bacanje. Vukčević hvata skok u odbrani, a ni Panter ne pogađa na drugoj strani. Koristi to Mavra i domaći ponovo hvataju rezultatski priključak. Ipak, pogađa Papapetru trojku i ponovo se odvaja Partizan.

24. minut (54:58) - Ne pogađa Saliven, i biće lopta za ekipu Partizana. Vukčević pogađa za tri pod faulom, a pogodio je i dodatno bacanje. Hvata Saliven ofanzivni skok i lako poentira. Ne pogađa Panter na drugoj strani, što koristi Nelson i pogađa nove poene. Gube loptu crno-beli, ali greše i Splićani u napadu i prave faul nad Vukčevićem. Potom i neskorišćeni napadi na obe strane, i na kraju faul Kaležića. Usledila je i trojka Pantera, a na drugoj strani fauliran Saliven.

21. minut - Počelo je drugo poluvreme.

II ČETVRTINA

20. minut (47:48) - Ne pogađa Lesor u reketu, biće lopta za ekipu Splita. Ne koristi Saliven otvoreno trojku iz kornera, ali ni Lesor na drugoj strani. Završeno je prvo poluvreme.

KK Split - KK Partizan Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

19. minut (45:48) - Pogađa oba bacanja Nelson, a na drugoj strani Lesor ne stiže da izbaci loptu pre isteka napada i lopta ponovo za Split. Mavra nije uspeo da pogodi saigrača lob pasom, te  je Partizan iskoristio to preko Avramovića koji je pogodio trojku. Fual pravi Lesor, i Mavra koristi oba slobodna bacanja. Ne uspeva da pogodi novu trojku Avramović, što koristi Nelson i lako poentira. Novi tajm-aut traži Željko Obradović. Iskorsitio je Naneli loš napad Splita i pogodio trojku, sada tajm-aut domaćih.

17. minut (37:40) - Eksum je izgradio poziciju i poentirao za dva. Odmah tajm-aut traži klupa Splita. Pravi faul Avramović nad Mavrom, i imaće dva slobodna bacanja. Sjajna akcija na drugoj strani Pantera i Smailagića koji zakucava, ali na drugoj strani uzvraća Tišma. Naskače Smailagić za dva iz okreta i pogađa preko Šortera, a potom na drugoj strani faul Pantera. Pravi faul Smailagić u nastavku, a primoran Obradović da zatraži tajm-aut.

KK Split - KK Partizan Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

14. minut (31:31) - Pogađa Šorter trojku preko ruke. Eksum asistira Lesoru na drugoj strani, ali promašuje centar Partizana. Loša organizacija napada Kaležića, i Lesor hvata loptu. Hvata Vukčević u odbrani, na drugoj strani Panter fauliran pri šutu za tri i imaće tri bacanja. Panter pogađa dva od tri, Avramović posle pravi faul.

11. minut (24:27) - Počinje druga četvrtina.

I ČETVRTINA

10. minut - Naskače Šorter i pogađa za dva, a potom na drugoj strani faul Nelsona nad Lesorom. Precizan je oba puta sa linije za slobodna bacanja. Na drugoj strani Šorter ne promašuje i pogađa novu trojku.

KK Split - KK Partizan Foto: aba-liga.com/ j.t.d./Dragana Stjepanović

7. minut (15:19) - Naneli ne promašuje. Već je stigao do 12. postignutog poena, novom trojkom, ali uzvraća Nelson na drugoj strani i pogađa pod faulom. Naneli je promašio, a onda Saliven izblokiran od strane Lesora. Pogađa Mavra potom i ponovo Split hvata rezultatski priključak. Fauliran potom Nelson, a nakon toga promašuje Mavra za tri poena, međutim izgubljena lopta Partizana.

6:08 (9:13) - Partizan je dobro otvorio me, trojkom Trifunovića. Split tek i z trećeg napada uspeva da poentira i upiše prve poene, a potom trojka Partizana, pa i pogođeno bacanje Smailagića. Pogađa Šorter trojku na druoj strani, ali Naneli uzvraća odmah pogotkom sa poludistance. Šorter ponovo poentira, a onda greška u koracima i lopta za Partizan.

PRE MEČA

Crno-beli dočekuju susret u Hrvatskoj u pobedničkom raspoloženju, nakon trijumfa  nad Albom u prethodnom meču sa 88:74. Izabranici Željka Obradovića su tako sačuvali šestu poziciju u Evroligi, uz skor 14-12, koliko ima u Baskonija na sedmom mestu.

Kada je reč o regionalnom takmičenju crno-beli su vezali devet uzastopnih pobeda, i trenutno se nalaze na prvom mestu uz skor 17-2,  ali Zvezda ima meč manje i skor 17-1, na drugom mestu.

Sa druge strane, Split je vezao sedam uzastopnih pobeda u svimtakmičenjima, i zauzima osmu poziciju u Aba ligi, uz skor 8-11, i u sjajnom raspoloženju dočekuju ovaj meč. Ipak, kada je reč o međusobnim susretima, Split ne zna za trijumf protiv crno-belih u dosadašnjih devet susreta, te je tradicija apsolutno na strani Partizana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrki

    4. mart 2023 | 20:06

    Poraz smo im Naneli👍

  • Rola

    4. mart 2023 | 21:10

    Taman u Železniku počelo slavlje ono prc pa FMP-ovci se rastužiše presede im veselje sutra njihov Čovkr okriviće sudije i ako si navijsle za domaću ekipu iz Splita. Ništa nekom drugom prilikom sve je moguće pa i poraz Partizana ipak je ovo samo spot koji ganci teško mogu razumeti.

  • Miki

    4. mart 2023 | 19:22

    Ovo je sa pola gasa utakmica,mi se spremamo za Virtus i top8👍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA