≫ 

Vreme čitanja: oko 6 min.

Bruka Zvezde u Zagrebu: Cibona očitala lekciju evroligašu!

Vreme čitanja: oko 6 min.

Treći uzastopni poraz crveno-belih

Košarkaši Cibone savladali su u "Draženovom domu" ekipu Crvene zvezde rezultatom 85:81 u okviru 20. kola ABA lige. Bila je ovo još jedna vrlo loša partija Ivanovićevog tima u poslednje vreme, možda i najslabija otkad je crnogorski stručnjak na klupi srpskog evroligaša i sigurno je da će posle ovakvog brodoloma mnoga pitanja biti postavljena na relaciji igrači-igrači, igrači-trener, uprava-trener. Gosti su u ispalili danas neverovatnu 41 trojku (pogodili 15), druga rešenja gotovo da su jedva i tražili i otud ovakav epilog kojem su naravno i te kako doprineli srčani igrači domaćeg tima nošeni fenomenalnim Bornom Kapustom koji se promovisao u junaka meča sa 24 poena!

Kod Zvezde, trio Nedović, Kampaco, Vildoza vukao je sve konce napadačke igre, ali ovog puta u pogrešnom pravcu. Igrači od kojih bi svako očekivao da prave razliku i u daleko kvalitetnijim ligama, protiv moćnijih rivala, nisu to uspeli da urade ni naspram prosečnog ABA tima. Tu se naravno postavlja i pitanje Ivanovićevog komandovanja ekipom, autoriteta, i kontrolom igre nad udarnom trojkom.

Nedović je ispalio čak 11 šuteva za tri poena, pogodio samo tri puta, upisao tek jednu asistenciju, Kampaco je ubacio tri trojke iz sedam pokušaja, Vildoza četiri iz osam šuteva...

Petrušev je bio četvrti "dvocifreni" kod crveno-belih sa 15 poena, ali ni to nije bilo dovoljno da se napravi osetnija rezultatska razlika protiv danas fenomenalne ekipe Josipa Sesara.

Sve vreme Cibosi su bili za petama Beograđanima, nisu popuštali nijednog trenutka, ubacivali su istina i neke neverovatne šuteve, no sve u svemu njihova partija je imala "i glavu i rep" većinu vremena za razliku od gostiju koji su dugo tražili način da uhvate napadački ritam.

Osim soliranja udarnog trija, timski je to delovalo vrlo bledo, neorganizovano, rastrzano, prosečno, bez energije, sa protokom vremena nije bilo reakcije i otud šokantan finiš i kraj meča po goste.

Radovčić sa 17 poena, Mazalin sa 15, kao i Majcunić sa 11 i jednom vrlo bitnom trojkom pred kraj meča bili su danas, uz lidera Kapustu, kreatori velike pobede hrvatskog predstavnika.

Zvezda je porazom sebi zakomplikovala situaciju za vrh u ABA ligi, trenutno je u egalu sa Partizanom uz meč manje, a upravo će gostovati crno-belima kojima će sada i pobeda minimalnom razlikom pred svojim navijačima biti dovoljna da preuzmu vrh i obezbede prednost domaćeg terena pred plej-of.

CIBONA - CRVENA ZVEZDA 85:81 (22:24, 17:16, 22:27, 24:14)

CIBONA: Vuković, Radovčić 17, Perasović 6, Smajlagić 1, Majcunić 11, Mazalin 15, Aranitović 9, Baković 2, Kapusta 24, Bundović

CRVENA ZVEZDA: Vildoza 14, Lazarević 4, Kampaco 12, Mitrović 4, Martin 2, Dobrić 12, Ivanović, Ilić 3, Nedović 13, Marković 2, Kuzmić, Petrušev 15

TOK MEČA

IV ČETVRTINA

34. minut (66:70) - Majstorija Kampaca i trojka Vildoze iz ćoška. Fauliran Nedović, ali ne pogađa trojku Lazarević. Odlična rampa Nedovića potom.

III ČETVRTINA

30. minut (61:67) - Fauliran Petrušev, ali pogađa samo jedno bacanje. Sjajna reakcija Ilića u odbrani i potom izgubljena lopta i poeni Cibone. Ostao je Petrušev na parketu posle sudara sa Radovčićem i napušta igru. Fauliran i Stefan Marković, od strane Kapuste, a potom pravi faul i Dobrić, njegov četvrti. Precizan Kapusta oba puta, na drugoj strani uzvraća Nedović trojkom iz kornera.

27. minut (55:57) - Mazalin pogađa iz okreta,l a na drugoj strani ne uspeva da pogodi Petrušev, a potom fauliran Ilić na ofanzivnom skoku. Pogađa i na drugoj strani Kapusta oba bacanja, a Nedoviću izlazi lopta iz obruča. Kapusta ponovo "teroriše" odbranu Zvezde i pogađa nove poene. Vildoza ponovo pogađa trojku na drugoj strani.

25. minut (46:53) - Fauliran je Kapusta, od strane Stefana Markovića, i potom pogađa trojku preko Mitrovića Kapusta. Naskaše Aranitović, ali promašuje za dva. Precizan Petrušev oba puta sa linije penala. Brani se Zvezda, a potom i Vildoza pogađa trojku.

21. minut (39:40) - Počelo je drugo poluvreme.

II ČETVRTINA

20. minut (39:40) - Nastavlja Dobrić da pogađa trojke, i već je na dvocifrenom učinku. Nesportski faul nad Kampacom, koji je pogodio oba bacanja, a potom ne koriste napad crveno-beli. Pogađa trojku Radovčić,a ne uspeva da uzvrati na drugfoj strani Petrušev, a potom i Dobrić promašuje za tri. Ne pogađa ni Kampaco, odlična odbrana domaćih, a potom Radovčić fauliran i imaće dva bacanja. Pogađa oba puta Radovčić, a ne uspeva Nedović da vrati na drugoj strani. Radovčić sjajno prolazi i polaže loptu, a na drugoj strani Kampaco promašuje otvorenu trojku. Hvata skok Ilić, ali ne uspeva to da nagradi Nedović, koji ponovo promašuje trojku. Radovčić je novi dvocifreni među domaćima. Pogađa Kampaco trojku uz sirenu i Zvezda ima poen prednosti na pauzi.

15. minut (28:32) - Dosta muke Zvezda ima u odbrani. ali u napadu ponovo Dobrić briljira i pogađa trojku. Dobra odbrana Zvezde, ali potom gube loptu, i faul Luke Vildoze. Trojka Fakunda Kampaca poto, posle dosta promašaja u napadu. Perasović vraća pogotkom od tablu. Fauliran Kapusta na polaganju i imaće dva slobodna bacanja.

11. minut (22:24) - Počela je druga četvrtina.

I ČETVRTINA

10. minut (22:24) - Dobrić  skače i pogađa za tri preko ruke. Potom i odlična odbrana Lazarevića i laki poeni za Markovića.

9. minut (19:16) - Nije uspeo da pogodi Marković trojku sa centralne pozicije, a Aranitović pogađa sa poludistance. Ne pogađa ponovo Marković, a potom naskače Martin ispod koša i pogađa. Rešeta Borna Kapusta i ponovo pogađa trojku.

6. minut (10:12) - Pogađa Mazalin trojku, dosta prostora su mu dali crveno-beli. Ne uspeva da pogodi Kampaco na drugoj strani, a ni Aranitović potom, ali ostaje lopta za domaće. Dugo traje ovaj napad Cibone, ali na kraju ništa od poena, a ne pogađa ni Nedović. Ipak, isprabvlja Nedović prethodni promašaj i pogađa iz kornera. Pravi potom Petrušev faul.

3. minut (2:5) - Odmah na startu greška i izgubljena lopta crveno-belih. Na drugoj strani ne koristi to Cedevita, a onda lako zakucavanje Filipa Petruševa. Sjajna reakcija Kampaca u odbrani i ukradena lopta, nakon čega je fauliran Mitrović pod košem. Faul i nad Kampacom, a potom ne uspeva da uhvati loptu u napadu. Na drugoj strani Borna Kapusta fauliran, nakon čega je pogodio oba bacanja. Trojka Petruševa na drugoj strani, a na drugoj strani ne uspeva da uzvrati Mazalin.

1. minut (0:0) - Meč je upravo počeo!

KOMENTAR PRE MEČA

Utakmica dolazi u nezgodnom trenutku po Zvezdu, pošto su crveno-beli u dugačkoj pauzi između dva kola ABA lige poraženi u dva uzastopna meča u Evroligi od Albe i Bajerna, čime su dodatno umanjili šanse da se nađu u Top 8 fazi takmičenja.

Ruku na srce, došli su i do prvog trofeja u Nišu u Kupu Radivoja Koraća, a i njihov rival, ekipa Cibone je takođe osvojila Kup Krešimira Ćosića i trenutno se nalazi u dobrom ritmu. Hrvatski tim ima šansu da se senzacionalnom pobedom protiv Zvezde izjednači sa Splitom po skoru na osmom mestu, koje vodi u plej-of fazu ABA lige.

U prvom delu sezone u dvorani "Aleksandar Nikolić" viđena je jako ubedljiva pobeda Zvezde od 92:53, a na tom susretu su dominirali Nemanja Nedović koji je ubacio čak pet trojki iz šest pokušaja za 24 poena ukupno uz Filipa Petruševa koji se zaustavio na 14 poena i devet skokova.

Njih dvojica, naravno, zajedno sa Gaučosima, Fakundom Kampacom i Lukom Vildozom, biće glavne uzdanice tima iz Beograda danas.

Utakmicu će suditi slovenačko-srpski trio koji čine Saša Pukl, Sašo Petek i Marko Juras.

Video: Kampaco o teškom porazu od Bajerna: Moramo da promenimo naš mentalitet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MarkiMark

    5. mart 2023 | 17:43

    Crvena Zvezda ne postoji u kosarci,klub je ugasen,aman ljudi prestanite vise. Ovo je drugi klub ,i nema nikakve veze sa pravom Zvezdom koja je nestala. Dakle nije Zvezda izgubila nego FMP koji je kupio grb,koseve i sve ostalo

  • Trt

    5. mart 2023 | 17:57

    Jesu li plesali Kampaco i Vildoza?

  • Gorila 🦍

    5. mart 2023 | 16:59

    Gradski derbi, ponos Zegreba, ponos Idea sponzora.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA