≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arapi daju 150 miliona evra i ulaze u Evroligu? Đoković pregovara o budućnosti takmičenja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Arapi su dostavili svoju ponudu

  • 12
Đorđe Đoković, Evroliga, Dejan Bodiroga Foto: Twitter.com/EuroLeague

Najkvalitetnija košarkaška liga Evrope, Evroliga, neprestano se menja i poboljšava, a među novinama koje bi navijače mogle da očekuju u narednim godinama jeste i novi klub, i to, iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. 

Naime, kako prenosi Mundo Deportivo, nova promena koja bi mogla da usledi bi bila najveća u istoriji takmičenja. Pred čelnicima takmičenja tokom ovog marta jeste odluka o tome hoće li prihvatiti ulazak Dubaija među evorligaše. Kako prenose, ponuda koja je stigla iznosi 150 miliona evra tokom šest sezona, uz uslov, da imaju tim u Evroligi, kao i organizaciju Fajnal fora 2025. i 2029. godine.

Na čelu projekta u Dubaiju je Abdulah Al Nabodah, vlasnik košarkaškog kluba Dubai i jedan od najbogatijih ljudi u zemlji, a u njegovo ime dobar deo pregovora vode Dejan Kamenjašević i Đorđe Đoković, brat tenisera Novaka Đokovića, a inicijativa ima podršku šeika Ujedinjenih Arapskih Emirata.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pp

    6. mart 2023 | 15:39

    Toliko o sportskom i edukativnom aspektu tog takmičenja...Nema više sporta.

  • Sale Pancevac

    6. mart 2023 | 15:48

    Baš super...treba ubaciti još jednu ekipu iz Kine i Indije i bićemo jači od NBA.

  • Djole

    6. mart 2023 | 16:38

    Sport je zabava za ljude. Bilo je to oduvek. Ali kod nas je to bilo i još uvek nažalost traje : biti ili ne biti, istorijska utakmica i slične gluposti. Apsolutno ih treba primiti. Ako pričamo o teritoriji pa onda i Tel Aviv nije u Evropi. Primiti ih i neka liga bude još jača. Deca tako i tako svugde treniraju i igraju košarku itd. Neznam zbog čega ih nebi primili. Sport je pored zabave i biznis. I tako i treba biti. Imaš pare igraj, nemaš ne guraj se. Firma koja ne posluje adekvatno ide u stečaj. Isto je i u sportu. Radio sam u sportuu Portugalu : ops : pre sezone kompletan iznos uplaćen na banku. Banka plaća mesečnu anuitetu. Tj plata. Avio karte itd. Sve. Kad klub dobije pečat od Banke i Poreske..može da igra. Ima li razlike u odnosu na... ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA