≫ 

Vreme čitanja: oko 4 min.

Cibonin junak Kapusta za Telegraf o senzaciji protiv Zvezde: "Sjajan osećaj, najveća pobeda"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Borna je sada tu - na velikoj sceni. U njega će nadalje svi pokazivati prstom i govoriti "ono je igrač koji je srušio moćnu Zezdu". Pred Bornom se otvara lepo razdoblje u karijeri, siguran uzlet, a iza njega je najveća pobeda u karijeri. Evo kako se danas on oseća posle trijumfa koji je odjeknuo u ligi od Vardara do Triglava

  • 4
Borna Kapusta Foto: ABA/Cibona/Marin Susic

Za plejmejkera Cibone Bornu Kapustu (26) utakmica protiv Zvezde može se lako pokazati kao onaj prelomni, sudbonosni trenutak karijere, baš onaj zlatni momenat kada igrač izlazi iz ljušture proseka i postaje onaj koji pravi razliku. Što bi Amerikanci rekli - "gejm čejndžer". Partija protiv evroligaša i velika pobeda kojoj je najviše doprineo biće mu u biografiji odsad "boldovan" pojam. Sa 24 poena, liderskim potezima, pravim rešenjima u ključnim trenucima, i bravurama, definitivno je opravdao reputaciju najvećeg otkrovenja sezone. Podsetimo - njegove prve u regionalnom takmičenju!

Gde je dosad bio, zašto je tavorio u osrednjosti hrvatske košarke (pre Cibone igrao za Goricu i Zabok), kako je moguće da je sa takvim potencijalom sve do ove sezone bio van radara regionalne scene, to je samo još jedno u nizu pitanja koje se imaju postaviti onima koji brinu o imidžu ovog sporta u našem komšiluku.

No, sada je to najmanje važno. Borna je sada tu - na onoj važnijoj pozornici. U njega će nadalje svi pokazivati prstom i govoriti "ono je igrač koji je srušio moćnu Zezdu". Pred ovim organizatorom igre se otvara lepo razdoblje u karijeri, siguran uzlet, a iza njega je najveća pobeda u karijeri, dakako i za Cibose. Koliko im je samo bilo potrebno ovako nešto.

Dan posle senzacionalne partije protiv Zvezde kontaktirali smo Bornu koji nam je brzopotezno izneo utiske o velikoj pobedi protiv ABA šampiona.

  • Kakav je osećaj dan posle velike pobede i da li je ovo dosad tvoja najveća pobeda i tvoja najbolja igra?

- Osećaj je odličan, sigurno da je najveća pobeda jer smo ipak dobili evorligašku ekipu i sigurno jedna od mojih najboljih utakmica.

  • Pred sobom ste imali tim sastavljen od izuzetnih individualaca, ali se pokazalo da pojedinac ne čini tim - šta je bio ključ pobede?

- Za nas je bilo jako važno da nam bude što više raspolozenih igrača da bismo mogli parirati Zvezdi i to se i dogodilo, uz veliku želju, volju i mirnoću lopta nas je nagradila i ušli su nam neki ludi šutevi koji su na kraju i presudili da dobijemo utakmicu.

KK Cibona Zagreb Foto: MNPress
  • Delovalo je, sa strane gledano, da ste više želeli pobedu, kako se tebi činio taj odnos energije oba tima?

- Sigurno da je i Zvezda želela pobedu, ali možda su malo opuštenije ušli u utakmicu i tu smo se mi uspeli razigrati i sami sebi dokazati da možemo igrati sa njima.

  • Vidimo i da ti navijači Partizana šalju poruke, čestitke, kako reaguješ na te stvari - postao si zvezda ovde makar za jednu stranu?

- Dolazi mi dosta poruka od navijača, ali ne bih rekao da sam zvezda, samo pokušavam svaku utakmicu igrati na najvišem nivou da bi došli do pobede. Nekad ispadneš junak, a nekad tragičar, tako je to u sportu.

  • Kako objasniti da je Cibona letos jedva skupila tim, pitanje je bilo da li će uopšte igrati ABA ligu, a sada je porazila evroligaša?

- Mislim da je to priča za neke druge ljude, jednostavno bilo je problema oko kluba, ali skupila se u tom trenutku ekipa koja je praktično već igrala zajedno u nekim klubovima, tako da je već postajala i hemija među igračima, to nam je malo olakšalo ovaj put u sezonu.

borna kapusta Foto: ABA/Cibona/Marin Susic
  • Svako ko malo prati ABA i Cibonu zna dobro da ti ovo nije prva ovakva partija, još u prvom kolu sa 16 asistencija protiv Partizana si najavio velike stvari - da li si sve ovo očekivao već u prvoj sezoni u regionalnom takmičenju?

- Ne mogu reći da sam očekivao baš sve ovo, ali verovao sam u sebe da mogu igrati ABA ligu, samo sam čekao priliku da to dokažem svima onima koji nisu hteli da mi daju priliku.

  • Negde si pomenuo da ti je košarkaški idol Miloš Teodosić, a sve više tvoja igra liči na njegovu, toliko je lucidnih rešenja koje imaš u igri?

- Pomenuo sam puno puta da mi je Teodosić idol, jer ga pratim od svog košarkaskog početka i oduvek mi se svidela ta njegova lakoća asistencija i čitanje igre.

  • Ovo ti je tek prva sezona u ABA, ali si uprkos tome nadigrao, zajedno sa saigračima, takav tim kao što je Zvezda - da li misliš da si još ranije zaslužio priliku da igraš na ovom nivou košarke?

- Puno mi se postavlja to pitanje, svakako mislim da sam zaslužio i pre priliku jer sam to pokazivao svojom igrom, ali to sad ne mora ništa da znači, bitno je da nisam nikad odustao i da sam napokon sad dobio pravu priliku.

  • Šta ljubitelji košarke dalje mogu očekivati od Cibone? Da li misliš da je ovo protiv Zvezde više bio plod vaše sjajne igre ili više posledica loše partije protivnika?

- Od Cibone mogu očekivat kao i do sada, da će se ekipa boriti na svakoj utakmici i da proba da ostvari što bolji rezultat u ABA ligi. Što se tiče drugog dela pitanje, mislim da smo mi odigrali odličnu utakmicu, Zvezda je lagano ušla i utakmicu i poskliznula se - kaže na kraju razgovora za Telegraf junak Cibonine velike pobede.

Video: Sumorna lica Nedovića i Kampaca sve govore o sunovratu Zvezde u Zagrebu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gorila 🦍

    6. mart 2023 | 19:42

    Zar se ne zove Kampaco, kako sad Kapusta, je l' promenio prezime?

  • Rola

    6. mart 2023 | 21:08

    Za sve je kriv Čović rečeno mu je da kupi Kapustu on otišao pa kupio Kampaca pobrkao lončiće. Tako FMP-u2 i treba kada šalju senilne starce u kupovini.

  • Radonja

    6. mart 2023 | 22:40

    I nije neka senzacija pobediti FMP!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA