≫ 

Vreme čitanja: oko 9 min.

Moćni Partizan upisao novu pobedu u Evroligi: Pao je Virtus u Bolonji, crno-beli sve bliže TOP 8 fazi!

Vreme čitanja: oko 9 min.

Crno-beli su imali uspone i padove tokom meča, ali su uspeli da slave u Italiji

Dobro, odlično, ma nije moglo bolje! Partizan je uspevao nekoliko puta da prospe prednost u Bolonji, ali je i svakoga puta uspeo da se vrati još jači i da na kraju slavi na prvom gostovanju u ovom duplom kolu u Italiji, gde su bili bolji od Virtusa sa 87:79! Dobra uvertira pred mnogo značajniji, onaj protiv Milana.

Košarkaša Partizana u ovoj sezoni je poput vina. Kako vreme odmiče, kako takmičenja prolazi, crno-beli igraju sve bolje, što su pokazali i u ovom slučaju protiv rivala iz Bolonje. U početku su bili dosta nesigurni, dosta su grešili, dopuštali su protivniku da se vrati, ali su potom poakzivali sav svoj kvalitet.

Željko Obradović je očigledno uspeo da uradi ono što je od svoje ekipe tražio od početka sezone, a to je - dobra odbrana. Napad funkcioniše, ali odbrana je ključ, što se videlo i u ovom meču, gde je Partizan uspeo da natera protivnika na čak 18 izgubljenih lopti.

Međutim, čak i pored odbrane, napad je funkcionisao besprekorno. Kevin Panter je otvorio prvu četvrtinu sa 11 poena, da bi meč završio sa 17, Dante Egzum je upalio motore u poslednjih 10 minuta i došao je do 18 poena, a značajnu ulogu je imao i Džejms Naneli, koji je pogodio jednu ključnu trojku pri samom kraju, kojom je Partizan otišao na +6.

Janis Papapetru, Džejms Naneli Foto: Marko Jovanović

Nije bio mali ni uticaj Zeka Lideja, kao i Alena Smailagića, koji su postigli 10, odnosno devet poena, ali su takođe imali i pozamašne uloge u odbrani u ovom slučaju.

Virtus nije mogao da računa na Marka Belinelija, iskusni Italijan je bio "štetočina" po svoju ekipu, promašio je sve što je šutnuo, izgubio je čak tri lopte, pa je možda upravo i on glavni razlog ovako lošije igre Virtusa, na sreću Partizana. Miloš Teodosić je pokazao da i sa 36 godina važi za jednog od najboljih plejmejkera u Evropi, postigao je 11 poena, dok je podelio 11 asistencija. On je bio i najveća muka za Partizan, no, sjajnom odbranom je i srpski as nateran na čak sedam izgubljenih lopti.

Mogao je Virtus na samom kraju da poljulja i Partizan, ali, crno-beli su tad krenuli još ofanzivnije, napravili su seriju od 8:2 i to je bilo dovoljno za mirniju prednost. Kada je Virtus ponovo prišao, gorepomenuti Džejms Naneli je pogodio trojku i tako svoju ekipu vratio u "mirniju luku".

Takođe, ovom pobedom je Partizan uspeo da učvrsti svoju poziciju među ekipama koje, bar za sada, imaju plasman u TOP 8. Partizan se sada nalazi na 6. poziciji sa skorom od 15 pobeda i 12 poraza, dok će im idući meč biti od izuzetne važnosti, pošto igraju protiv Milana koji ih može sustići do samog kraja.

Virtus - Partizan 79:87 (26:28, 21:17, 16:20, 16:23)

TOK MEČA UŽIVO:

02:00 (76:82) - Pogađaaa Naneliii trojku! Partizan je na korak od pobede u Bolonji

03:12 (74:79) - Evo i poena Jama Madara, dok Abas dobija i faul u napadu. Partizan može da stekne dvocifrenu prednost. Pogađa j Dante Egzum, ali Žaite uspeva da pogodi na drugoj strani. Ipak, Zek Lidej je pogodio ejdan veoma težak šut, ali Teodosić pogađa trojku uz faul. Pogodio je Teo i dodatno bacanje, ali je Lesor na drugoj strani zakucao, pa je sada +7 za crno-bele.

06:22 (65:71) - Zakucava Dante Egzum, istrčao je kontru i moćno zakucao, dok Marko Belineli gubi loptu i Partizan ima priliku da uveća prednost. Noviii poeni Dantea Egzuma, došao je do 11 poena. Opet Partizan krade loptu, ali Madar promašuje trojku.

07:47 (65:67) - Promašio je Virtus prvi šut u poslednjoj deonici, dok je Smailagić odmah na drugoj strani "prosuo" loptu.  Ponovo je Smailagić bio na ivici da izgubi loptu, ali je šutirao, uhvatio ju je Madar i pogodio polaganje za povratak prednosti od četiri poena. Semi Odželeje je pogodio dva bacanja i opet je dva poena prednosti.

IV Četvrtina

00:00 (63:65) - Kraj treće četvrtine! Poveo je Virtus, a potom je i Partizan promašio šut, no, takođe je uradio i Belineli. Smailagić je ostao sam, ali nije pogodio, što prikucava Egzum i ponovo je nerešeno. Sada je imao priliku Odželeje koji je ostao sam, ali njegov šut, na sreću, nije ušao u koš. Evooo ga i Džejms Naneli! Ali je nagazio liniju.

02:23 (61:61) - Pravi grešku Anđušić i to koristi Alesandro Pajola, koji smanjuje na dva poena zaostatka. Ponovo je Partizan izgubio loptu, sada su usledila dva promašaja Virtusa, ali i dva ofanzivna skoka, kojima su se vratili u meč, a pogotvo Žaite koji ima dva bacanja. I eto izjednačenja...

03:50 (55:60) - Opet je usledio kratak period bez pogodaka, a prekida ga Džejms Naneli koji trenutno šutira 6/6 za dva poena. Ponovo je Žaite pogodio bacanja, ali je Madar sada  pogodio bacanja.

05:40 (54:56) - Evo i prvih poena za Virtus, pogađa Žaite dva bacanja.  Ipak, odmah na drugoj strani uzvraća Džejms Naneli i to iz koliko teškog šuta, da bi potom odbrana zaspala i ostavila Majkija samog na šutu za tri poena. Odmah je Panter postigao poene na drugoj strani, ali je i Teodosić uzvratio.

(47:52) - Poenima ovu četvrtinu otvara Džejms Naneli i vraća rezultatski egal. Usledilo je nekoliko praznih napada, a onda je Smajlagić pogodio trojku. Opet isti igrač ostaje sam i zakucava.

III Četvrtina

00:00 (47:45) - Kraj poluvremena! Kakav potez Lideja! Panter je promašio trojku, ali je Lidej doleteo iz pozadine i poentirao uz faul. Međutim, promašio je bacanje. Sada na drugoj strani Žaite pogađa alej-up, dok Papapetru pogađa otvorenu trojku. Lesor je potom napravio faul, a Žaite je iskoristio jedno bacanje.

01:39 (44:38) - Novi promašen napad Partizana, Zek Lidej je pokušao svoj karakterističan šut, ali nije uspeo. Ostao je Žaite sam protiv Pantera i kaznio je to. Ipak, Madar uspeva da razmrda svoj tim.i pogodi šut.

02:41 (42:36) - Ne zaustavlja se Virtus, sada pogađa i Džordan Majki. Ponovo je Virtus na +4. Pokušali su Madar i Smailagić da odigraju akciju, ali je centru iz Srbije ispala lopta. U nastavku napada je Madar napravio korake, te lopta ide Virutsu. Teodosić ponovo odlično pronalazi svoje saigrače i Žaite pogađa u reketu protivnika.

03:55 (38:36) - Pogađa Zek Lidej, ali odmah na drugoj strani uzvraća Abas i opet vraća Virtus u prednost, a potom stiže i trojka od istog igrača. Avramović je želeo da uzvrati na drugoj strani, promašio je, ali je njegova ekipa povratila loptu i iz kontre poentirala preko Pantera, ovo je nejgov 13 poen na meču.

05:20 (33:32) - Smailagić je imao priliku da dođe do poena, ali je pogodio samo jedno bacanje od dva. Odmah na drugoj strani pogađa i Abas dvojku i opet vraća Virtus u prednost. Vreme je za novi TV tajmaut.

06:39 (31:31) - Nezgodno je pao DAnte Egzum, ali se brzo pridigao, na sreću igrača i navijača Partizana. Lopta je pripala Virtusu, ali su je domaćini iz Bolonje vratili Parziaznu, da bi se daljom proverom vratila njima. Ostalo je još 2,5 sekundi do kraja napada, što je iskoristio Pajola  i pogodio dvojku...

07:44 (29:31) - Otvara Virtus trojkom Pajole drugu deonicu i preuzima prednost, nakon što je Lidej promašio svoj šut. Nekoliko faula je potom načinila ekipa iz Bolonje, da bi Egzum poentirao na jednom od tih i vratio je svoj klub u prednost. Potom je Partizan mroao brzo u dobranu, Pajola je promašio trojku, međutim, stigla je greška i na drugoj strani.

II Četvrtina

00:00 (26:28) - Kraj prve deonice! Ima Partizan prednost od dva poena.

01:03 (24:28) - Ismael Bako je pogodio dva bacanja za Virtus, ali odmah uzvraća Lesor i pogađa koš uz faul, imaće priliklu Francuz da postigne tri poena iz ovog napada. Pogodio je Lesor i dodatno bacanje, a Pajola je na drugoj strani uzvratio dvojkom. U nastavku ige, Kevin Panter je došao do faula, iznuđenih bacanja i svojih 11 poena u prvoj deonici. Međutim, zakazala je sad odbrana i Odželeje je pogodio pod faulom. Iskoristio je i bacanje ovaj košarkaš i ponovo je čitir poena prednosti.

02:22 (17:23) - Nova trojka za Miloša Teodosića, pogodio je Srbin preko Kevina Pantera i došao je do šestog poena, do druge trojke. Igra Partizan sjajno u napadu, a to sada pokazuje i Zek Lidej koji pogađa novu dvojku, a potom i demonstriraju doru odbranu, gde Kevin Panter oduzima loptu Teodosiću. To niej sve, ponovo Srbin gubi loptu, ali to ne kažnjava Naneli koji promašje otvorenu trojku.

04:09 (14:17) - Ponovo Kevin Panter! Pogađa bek Partizana novi šut, dolazi do svog sedmog poena, no, na drugoj strani odmah stiže i odgovor. Prvo je Žaite pogodio dvojku. Vreme je za prvi TV tajm-aut.

05:30 (12:15) - Sudije su odlučile da dosude nesportski faul košarkašima Partizana, odnosno, Danteu Egzumu nad Danijel Haketom, a reprezentativac Italije koristi oba bacanja i imaće loptu sa strane. Isti igrač je u nastavku pogodio i trojku, te je sveo prednost Partizana na samo poen prednosti, no, Naneli pogađa dvojku i vraća Partizan na tri razlike.

06:26 (7:13) - Nova trojka Jama Madara! Odlično je krenuo Partizan, šuterski raspoloženo. Pogodio je novu trojku Izraelac, a potom je šut ubacio i Kevin Panter. Pristojnu prednost ima ekipa Partizana na startu utakmice.

08:22 (5:8) - Obe ekipe su raspucano otvorile susret. Miloš Teodosić je trojkom otvorio meč, da bi na drugoj strani odmah Kevin Panter uzvratio istom merom. Potom je Naneli pogodio dvojku i doneo prednost svom timu. Džordan Majki je lepo ispratio pokušaj Mama Žaitea i zakucao je preko igrača Partizana, dab i novu trojku pogodio Madar.

KOMENTAR PRE MEČA:

Košarkaši Partizana će u okviru 27. kola Evrolige igrati protiv Virtus u Bolonji (20:30, Sport klub 1), gde će juriti novu pobedu i još bolji plasman na tabeli ovog takmičenja. Praktično, svakom idućom pobedom, crno-beli su za korak bliži TOP 8 fazi Evrolige, a posle duplog kola u Italiji, sve je moguće...

Partizan je u odličnoj seriji u Evroligi, crno-beli su u poslednjih šest utakmica u Evroligi zabeležio pet pobeda. Padali su redom Zvezda, Asvel, Žalgiris, Bajern i Alba, dok je jedini poraz usledio od Fenerbahčea u Beogradu, gde su imali priliku da ih ugroze.

Sa ovakvim rezultatima, ohrabreni ovom situacijom, ali i trenutno 5. mestom na tabeli, Partizan je otputovao u Italiju gde ih čeka duplo kolo protiv Virtusa i Olimpije iz Milana.

Prvi rival jeste ekipa iz Bolonje, koju predvodi Miloš Teodosić, a koja je već poražena u Beogradu i to sa ubedljivih 28 poena razlike - 90:62. Iako je u pitanju duplo gostovanje, Partizan će imati i veliku podršku navijača, koji su otputovali u Italiju, a koji su već priredili spektakularnu atmosferu na ulicama Bolonje.

Video: Obradović uoči gostovanja Bajernu: Sad prave akciju za Hantera da šutira trojke, iako je centar

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • taifun

    7. mart 2023 | 22:38

    Do samog kraja neću biti siguran da li smo obezbedili TOP8, ali već sada sam siguran da navijači malog kluba iz predgrađa železnika nemaju miran san. Sanjaju gospodina koji ima više EL titula nego njihovi dunsteri trenerski, domaćih kupova, zato ga i mrze iz te nemoći, da je njihov promenili bi ime kluba u KK Žoc👉👌

  • Bgd

    7. mart 2023 | 21:40

    Samo vi navijajte protiv Partizana plakacete na kraju

  • Oki

    7. mart 2023 | 23:27

    Jel sad jasno ko je Partizan i zašto je Zeljko OBRADOVIC najbolji trener Eurolige svih vremena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA