≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gangster "u pokušaju" nadrljao: Morentu preti 50 utakmica suspenzije zbog mangupiranja sa pištoljem

Vreme čitanja: oko 2 min.

Policija Kolorada ispituje da li je najbolji igrač Memfisa u klupskom avionu preneo vatreno oružje što bi ovog moglo skupa da košta

  • 0
dža morent Foto: Tanjug/Ap

Jedna od centralnih tema u NBA ligi ovih dana je incident za koji je odgovoran najbolji i po mnogima najatraktivniji igrač lige Dža Morent. On je zbog poziranja na Instagramu sa pištoljem u ruci već "na hlađenju" u Memfisu, dva meča je već preskočio, a ako se ustanovi da je vatreno oružje preneo sa sobom u Kolorado gde je sporna fotografija i nastala (u jednom noćnom klubu), preti mu i maksimalnih 50 mečeva suspenzije.

To bi značio i kraj sezone za najvažnijeg igrača ekipe kojoj bi time bile drastično umanjene šanse za visok plasman.

Grizlisi su trenutno drugoplasirani tim Zapada.

Istraga oko ovog slučaja je u toku, a u Memfisu su spremni na najgori scenario. Naime, ako se dokaže da je Morent prošvercovao pištolj u avionu za Kolorado (na meč sa Denverom) NBA neće imati kud nego da postupi o pravilniku koji nalaže sankciju za igrača koji vatreno oružje nose sa sobom na utakmice. Kazna je u tom slučaju pomenutih 50 utakmica.

Sličan slučaj dogodio u sezoni 2009-2010. kada je NBA izrekla kaznu košarkašima Vašingtona Gilbertu Arinasu i Džavarisu Kritentonu zbog toga što su u svlačionici nosili pištolje. Iako Morent oružje nije unosio u halu i u svlačionicu, već je "samo" pozirao u klubu poput gangstera, to mu neće pomoći da izbegne tešku sankciju ukoliko istraga koju vodi policija Kolorada pronađe dokaze da je doputovao u ovu državu sa pištoljem.

Na to ukazuju i dvojcia NBA eksperata Kris Hejns i Mark Stajn u podkastu u kojem su pričali upravo o Morentovom mangupiranju koje bi i njega i Memfis moglo skupo da košta. Klub iz Tenesija još uvek nije suspendovao igrača, dok se čeka konačna odluka.

Bude li kazna drakonska, Memfis ne samo da će izgubiti najjačeg aduta u borbi za titulu ove sezone, već neće moći da računa na njega i u povoju naredne takmičarske godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA