≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žalgiris razbio Asvel: Evo šta pobeda Litvanaca znači za Zvezdu i Partizan na putu do Top 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završnica Evrolige je sve neizvesnija

  • 4
KK Žalgiris Foto: MN Press

Košarkaši Žalgirisa savladali su na svom terenu ASVEL 85:67 u meču 28. kola Evrolige, i tako istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u plej-of. 

Naime, Litvanci su, posle dva poraza od Reala i Barselone, ove nedelje u duplom kolu nadoknadili propušteno i sa dve pobede, ponovo došli u situaciju da sanjaju Top 8. Od starta, nije sve delovalo najbolje za domaće pošto su prvu deonicu izgubili sa 22:16. Ipak, ispostavilo se da je to bilo sve od francuskog tima. Već do poluvremena, Žalgiris preokreće na 47:37, a stečenu prednost samo su dodatno uvećali do kraja.

Ono što je za Litvance najbitnije, došli su do petnaeste pobede u sezoni i sada imaju još šest mečeva da "overe" plasman u nastavak takmičenja. Ovaj trijumf, i te kako, utiče i na srpske klubove, Partizan i Crvenu zvezdu. Partizan je porazom od Olimpije sada na istom skoru sa Litvancima, sa tom razlikom, da u međusobnim duelima, crno-beli imaju dve pobede i bolji međusobni skor, koji bi se gledao u slučaju istog učinka na kraju regularnog dela takmičenja.

Kada je reč o crveno-belima, problem predstavlja poraz Zvezde u drugom meču sa Litvancima. Naime, prvi duel, Zvezda je dobila sa 77:73, dok je u drugom poražena, 71:66. Tako, u slučaju da Zvezda napravi veliku seriju pobeda, morala bi da ima jednu više od Litvanaca. Tako, pored toga što ima ukupno 34. kola, naslućuje se da će, barem 18 pobeda biti potrebno kako bi se obezbedio plasman u nastavak takmičenja.

Video: Pitali smo Kampaca šta misli o skandiranju Argentina, odgovor je stigao uz osmeh!

(Telergaf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zika

    9. mart 2023 | 21:36

    Znaci Zvezdi u borbi za 15. mesto

  • Rade

    9. mart 2023 | 21:36

    Za Zvezdu ništa,pošto odpada,za Partizan ništa jer je sam ovisi o sebi.

  • Gg

    9. mart 2023 | 23:22

    Smrdljivi Litvanci i njihove sudije, sramota šta rade, onim Khaudiju svirali 2 nepostojeća faula ji u napadu ga lemali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA