≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Jokić je najbolji pik posle Džordana": Možda i najveći kompliment za Srbina stiže od bivše NBA zvezde

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velike reči Gilberta Arinasa za našeg centra

  • 6
Gilbert Arinas i Nikola Jokić Foto: Youtube/SLAM NBA, Profimedia/USA Today sports

Kako se bliži trenutak kada će se rešiti i pitanje MVP priznaja za ovu sezonu tako se sve više bivših igrača uključuje u diskusiju koja se manje-više uvek svodi na jedno jedino pitanje - da li će Nikola Jokić i treći put zaredom da ponese najprestižnije individualno zvanje.

Sada se javio i nekadašnji košarkaš Vašingtona Gilbert Arenas, poznat široj javnosti i po tome da je svojevremeno u svlačionici vadio pištolj.

Arinas nema dilemu kada se povede MVP diskusuja, Jokić mu je na prvom mestu, a koliko ceni somborskog bisera najbolje svedoče i njegove reči tokom gostovanja u podkastu "No Chill".

- Ovo je zaista, zaista "vruća" tema. Džoker je nabolji pik sa drafta još od Majkla Džordana 1984. godine - visoko ceni Somborca Arinas, prenose američki mediji.

Podsetimo, Jokić je izabran od strane Denvera 2014. godine kao 41. pik na draftu, a sam trenutak, kao što je mnogima poznato, nisu videli gledaoci putem TV ekrana jer je u momentu dok je komesar izgovarao ime našeg centra, direktan prenos drafta prekinut zbog reklama.

Umesto Jokića, ljudi su gledali reklamu za "Takos".

Arinas je objasnio zbog čega misli da je Jokić najbolji pik posle Džordana. Stvar je u tome, kaže, što niko ovo što čini Srbin nije očekivao od igrača koji je biran tek kao 41. na draftu.

- Pik broj jedan bi trebalo da igra kao pik broj jedan. Džordan je bio izbor broj tri, što mu je zapravo pomoglo da uradi ono što je uradio. Jokić je bio pik druge runde, tako da imamo situaciju da pik druge runde zapravo igra kao pik broj jedan. To ga, kako ja mislim, čini drugim najboljim pikom sa drafta po brojkama koje ima. Dva puta MVP, na putu da bude treći put MVP, četiri puta "ol-star" - tvrdi popularni "Agent Nula".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    11. mart 2023 | 06:59

    Čovek u par reči rešio kompletnu enigmu. Biram kao 41. a igra kao 1. Sve rečeno. Gde su oni i kako igraju koji su birani od 1.-41. i gde su oni koji su birani posle 2014. gidine. Neko kaže nema prsten, pa on se dodeljuje najboljoj ekipi a MVP samo jednom i to najboljem od najboljih, NIKOLA JOKIĆ - JOKAAAARAAAAA. !

  • struchnyakowsky

    10. mart 2023 | 21:42

    kpliko nba sampionskih titula ima lik koji skuplja nebitne nagrade mvp regularne sezone

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA