Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajne vesti za Partizan iz Vitorije: Monako i bez Džejmsa pobedio Baskoniju, Marinković ostao bez osmeha

Vreme čitanja: oko 2 min.

Crno-beli su se zadržali na šestom mestu, uprkos jučerašnjem neuspehu u Milanu

  • 3
Vanja Marinković Foto: MN Press

Vrlo važan rezultat za rasplet u borbi za Top 8 fazu viđen je večeras u Vitoriji! I njime će zasigurno biti zadovoljni navijači Partizana. Monako je i bez Džordana Lojda uspeo da savlada Baskoniju na gostovanju i tako faktički savlada direktnog konkurenta crno-belih u NBA meču - 93:102.

Gledali smo zaista spektakularnu utakmicu u Vitoriji. Čak i bez Majka Džejmsa, Monako je delovao napadački veoma stabilno i stalno je uspevao da pronađe rupu u odbrani tima Baskonije.

Kroz čitav meč ekipe su se smenjivale u prednosti, videli smo čak 19 promena u vođstvu, rezultatski je klackalica bila na snazi od početka do kraja i do poslednjih sekundi se nije moglo naslutiti ko će odneti pobedu.

U završni minut se, ipak, ušlo sa pet poena prednosti na strani Monaka, a pre svega zahvaljujući Džordanu Lojdu, Kneževi su zadržali prednost na svojoj strani i tako sigurno obradovali i navijače Partizana, jer su tako ostavili Baskoniju na skoru 15-13, koliko imaju i crno-beli.

Pored ekipa Partizana i Baskonije, na istom odnosu pobeda i poraza nalaze se još Makabi i Žalgiris, što će reći da samo jedna ekipa trenutno "visi". Ako Efes izgubi u utorak u odloženom meču protiv Reala, svi ostali bi na dve pobede manje i sa dosta manjim šansama za plej-of.

KK Partizan - KK Baskonija Foto: MN Press

Danas su pobedu Monako doneli bivši igrač Zvezde, Džordan Lojd, koji je ubacio 19 poena, jedan manje imao je Eli Okobo dok je Alfa Dialo postigao 17 poena. Dionte Hol je završio na 15 poena, dok je Čima Moneke ugrabio dabl-dabl od 14 poena i 13 skokova.

U ekipi Baskonije, Markus Hauard je ubacio 20 poena, koliko je imao i Darijus Tompson uz neverovatnih 12 asistenncija. Naš Vanja Marinković je stao na 14 ubačenih poena.

U narednom kolu, Baskonija igra protiv Makabija u Tel Avivu, što je direktan meč između dve ekipe koje se bore za Top 8. Monako dočekuje Virtus i ima šansu da i njih eliminiše iz konkurencije za plej-of.

Video: Grin se ne sklanja Bruksu sa puta, umalo izbila tuča: Kao dva jarca na mostu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gujkan

    10. mart 2023 | 22:56

    Prvo prigradski derbi sa Stjepana Šupanca da se dobije u ponedeljak za cementirano prvo mesto ABA a posle toga protiv vase grobara u turskoj da se konacno osigura plej of... Lepo spavajte grobariiiiii

  • Oli

    11. mart 2023 | 00:19

    Zato Monako i dobio utakmicu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA