Vreme čitanja: oko 2 min.

Kragujevac je ponovo "prva liga": Radnički se vratio u Košarkašku ligu Srbije na krilima igrača iz svog grada!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Današnji meč obilovao je dramom i rešen je u poslednjoj sekundi

  • 2
SPD Radnički Kragujevac Foto: Youtube / DScore

Kragujevac se vraća na košarkašku mapu Srbije! Nakon što je ekipa Radničkog prošle sezone ispala u Drugu mušku ligu Srbije, ove godine se na gotovo perfektan način vratila natrag u Košarkašku ligu Srbije, pošto je današnjom pobedom nad Slodesom i matematički obezbedila plasman u najviši rang - 99:100!

Nisu krili Kragujevčani ambicije da se koliko još ove sezone vrate tamo gde i zaslužuju da budu. Počeli su vredno da sakupljaju pobede od samog starta, a danas su na Kanarevom Brdu u dvorani Slodesa napravili veliki preokret protiv beogradskog tima za trijumf vredan plasmana u KLS.

To je samo prvi stepenik stepenik koji Kragujevčani planiraju da pređu na svom dugačkom putu, pošto je sledeća ambicija plasman u Drugu ABA ligu sledeće sezone. U Radničkom su nekoliko puta istakli da su spremni na takav korak, koji bi sigurno povratio popularnost košarci u najvećem gradu Šumadije.

Ekipa koja je obezbedila plasman u Košarkašku ligu Srbije bila je sačinjena od nekadašnjeg mladog košarkaša Reala, a potom i OKK Beograda i Mege, Mihaila Jovičića, zatim bivšeg igrača Kolubare, Mihaila Todorovića, iskusnih Marka Đerasimovića, Nikole Veljovića, Đorđa Milosavljevića... Tu su bili još Milić Blagojević, Lazar Dimovski, Đuro Dautović, Uroš Vidosavljević, Stefam Milivojević i Dimitrije Marić.

Odlučujuće poene za pobedu Radničkog postigao je Đuro Dautović na sekund pred kraj utakmice sa linije za slobodna bacanja. Prethodno je sedam sekundi pred kraj Dušan Popović nakratko bio vratio Slodes u vođstvo, a delovalo je da neće ni biti ni drame u momentu kada je Stefan Milivojević na minutu do kraja povećao prednost gostiju iz Kragujevca na +4.

Današnjoj pobedi Radničkog najviše su doprineli Milić Blagojević sa 23 poena i devet skokova, potom Mihailo Jovičić i Mihailo Todorović sa po 21 poenom, prvi je imao devet asistencija i pet skokova uz to, a drugi je uhvatio čak 11 lopti za dabl-dabl. Odličnih 20 poena postigao je Đuro Dautović.

Video: Avramović priznao da prati rezultate ostalih timova: Presudila je naša odbrana u 3. četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA