≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Još jedan krajnje neprijatan poraz Cedevita Olimpije ove sezone: Zadrani uništili Slovence!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve je već bilo gotovo do poluvremena meča u Dalmaciji

  • 0
luka božić Foto: ABA/Zadar/Zvonko Kucelin

Košarkaši Zadra upisali su izuzetno bitnu pobedu u borbi za plej-of ABA lige, autoritativnu i ubedljivu protiv tima koji ove sezone cilja visoko, ali često pada nisko - Cedevita Olimpije. Krajnji rezultat meča u Zadru i najbolje slika odnos mačke i miša danas u odmeravanju snaga dva tima - 81:59.

Koliko je domaći tim danas bio raspoložen za dobru košarku, a gosti to nisu bili, svedoči činjenica da je pitanje pobednika polako prestalo da se postavlja već posle poluvremena.

Taj deo meča Zadrani su rešili u svoju korist rezultatom 43:26.

I nastavak meča bio je kao i do tada jednosmerna ulica. Nije baš najjasnije šta se ove sezone dešava sa Cedvita Olimpijom koja je imala blistave trenutke, kao na primer pobeda nad Partizanom i egal partija sa Zvezdom u Pioniru, ali i neke krajnje neprijatne poraze izražene ubedljivom razlikom, kao što je ovaj danas, kao što je to bio onaj protiv Budućnosti i brojni drugi u okviru Evrokupa.

U Dalmaciji, postojao je samo jedan tim.

Predvodili su ga Drežnjak sa 20 poena i 9 skokova te neizbežni Božić koji je rivalu ubacio 19 poena, upisao 9 skokova i 7 asistencija, za indeks 25.

Kod gostiju, u tom sivilu od igre, Amerikanci Adams i Ferel su se izdvojili napadački sa 17 odnosno 16 poena.

Gosti, sa utakmicom manje (onom protiv Zvezde), ostaju četvrti sa učinkm 14-6, dok je Zadar šesti posle desete pobede ove sezone.

Video: Vildoza sa više od pola terena u poslednjoj sekundi za opšti delirijum u Pioniru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA