Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati svi parovi plej-ofa ABA 2 lige: Sloga izvisila, Zlatibor preko Podgorice i Krke traži put ka finalu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Finalni turnir igra se od 12. do 16. aprila u Domžalama u Sloveniji

  • 0
KK Zlatibor Čajetina

Foto: Dragana Stjepanović / ABA 2 liga

Gotov je i poslednji balon regularnog dela sezone u ABA 2 ligi, što će reći da su poznati parovi plej-ofa! U njemu ćemo ovoga puta gledati samo jednu srpsku ekipu i to aktuelnog branioca titule, tim Zlatibora iz Čajetine, dok je drugi naš predstavnik, Sloga iz Kraljeva danas u direktnom duelu za prolazak dalje izgubila od Sutjeske i "izvisila" za dalju borbu.

Finalni turnir igraće se od 12. do 16. februara u slovenačkim Domžalama, iz razloga što je Helios završio kao prvoplasirani tim regularnog dela sezone, pa će imati i prednost domaćeg terena u borbi za titulu. Samo jednom su izgubili i to od ekipe Podgorice, pa su veliki favoriti za plasman u ABA ligu.

Na drugom mestu završila je još jedna ekipa iz Slovenije, Krka iz Novog Mesta, treći je bio tim Podgorice, četvrti Borac iz Banjaluke, peti Široki, šesti Zlatibor, sedma Sutjeska, a na osmom mestu je završio makedonski Pelister.

To će reći da se crtaju i parovi četvrtfinala koji će sačinjavati Helios - Pelister, Krka - Sutjeska, Podgorica - Zlatibor i Borac Banjaluka - Široki.

U polufinalu će pobednik meča Helios - Pelister ići na boljeg iz duela Borac - Široki, dok će bolji iz duela Krka - Sutjeska na onog ko trijumfuje u duelu Podgorica - Zlatibor.

Videćemo da li će Zlatibor imati snage da ponovi veliki podvig iz prethodne sezone i da ovoga puta premosti pravne prepreke ABA lige i plasira se u najviši rang takmičenja.

Video: Avramović priznao da prati rezultate ostalih timova: Presudila je naša odbrana u 3. četvrtini

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA