Vreme čitanja: oko 1 min.

Ataman već počeo da razmišlja o Partizanu: "To nam je najvažniji meč u Evroligi ove sezone"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Trener Anadolu Efesa ističe da će njegov tim pokušati da pobedi Real

  • 8
Ergin Ataman Foto: MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa su u gustom rasporedu. Danas su već morali da igraju u prvenstvu Turske sa Bahčešehirom i taj meč su dobili ubedljivo (73:62), a koliko u utorak će putovati u Madrid na gostovanje Realu, pre nego što dočekaju Partizan na svom parketu u četvrtak.

Gledali smo konačno na terenu i Vasu Micića i Šejna Larkina, koji su igrali i pre par dana, ali su bili bez većeg učinka u debaklu protiv Makabija. Sada su ubacili po 12 poena.

A trener turske ekipe, Ergin Ataman kaže da se nada da će Micić biti spreman za duele sa Realom i Partizanom.

- Vasilije Micić nam je dao priliku da se ponadamo da će biti spreman za bitne mečeve koji dolaze. Koristili smo ga danas kako bi što pre ušao u što bolju formu. Elajdža Brajant i Šejn Larkin su takođe odigrali odlično - rekao je Ataman.

Potom je rekao nešto što je očekivano, ali što odmah mora da podigne borbenu gotovost u timu Partizana. Naime, Ataman je istakao da je to najvažniji meč za njegov tim ove sezone. Ništa drugačije nije ni u slučaju crno-belih.

- Važna nedelja. Još ništa nije izgubljeno. Imamo još pet utakmica na domaćem parketu. Zato želimo da pobedimo Real Madrid i da u dobrom duhu dočekamo najvažniji meč sa Partizanom - ističe trener turskog tima.

Video: Ataman udario na Pešića: Nije bio fer, to je zbog pritiska zbog Evrobasketa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    12. mart 2023 | 21:39

    Имају време да се још боље спреме, и да их реше...

  • Igor Obrenovac

    12. mart 2023 | 22:57

    Dobro ovde je sve jasno. Ataman će odmarati prvu petorku protiv Reala što je i legitimno i logično. Efesu ništa neće značiti pobeda protiv Reala ako izgubi posle dva dana od Partizana, jer bi u tom slučaju Partizan bio na dve pobede više i bolji medjusobni duel, a to je 3 pobede razlike. Tako da Efes može da izgubi od Reala i 100 razlike, ali Partizan mora da pobedi većom razlikom nego što je izgubio u Areni i onda je samo na pobedu iza Partizana. Prvih pet su sigurni za top 8, Olimpijakos, Real, Barsa, Fener, Monako. Gledajući raspored Makabi i Žalgiris će najverovatnije isto u top 8. Ostaje jedno mesto i za njega će se boriti Partizan, Baskonija i Efes. Mislim da je Partizanu Efes meč lopta za top 8, ali ako izgubi onda mora 3 pobede da juri u poslednjih 5 kola, sa onakvim rasporedom veoma teško.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA