Vreme čitanja: oko 2 min.

Dva sata ludila u Baru: NBA utakmica Mornara i Borca u borbi za opstanak, Pecarski srušio svoj bivši klub

Vreme čitanja: oko 2 min.

Umalo su oba tima ubacila po 100 poena u "Topolici"

  • 0
KK Mornar Bar - KK Borac Čačak Foto: ABA liga - KK Mornar Bar - MEDIA PRO

Šteta... Borac nije uspeo da upiše vrednu pobedu na gostovanju Mornaru u okviru 21. kola ABA lige. Čačani su ovde tražili trijumf koji bi ih izjednačio po skoru sa Baranima, ali na kraju će pobede morati da nalaze na nekom drugom mestu i da se istovremeno nada porazima Igokee, kako bi je pretekli na tabeli - 104:99.

Apsolutno neverovatnu utakmicu smo gledali u Baru. Uopšte nije delovalo kao da je borba za goli život i opstanak u pitanju, pošto odbrana gotovo da nije ni bilo i obe ekipe skoro uspele da dođu do kote od 100 poena, Čačanima je na kraju nedostajao samo jedan poen kako bi to uradili.

Borac iz Čačka morao je danas da igra u nešto skraćenijoj rotaciji. Faktički je Dejan Džoli Mijatović igrao sa osmoricom, pošto Nikola Kočović i Miloš Glišić gotovo da su imali epizodne uloge, a dosta se osetilo odsustvo Alekse Novakovića. Sjajni košarkaš je doživeo povredu na meču sa Studentskim centrom, pa ga danas nije bilo u protokolu.

Najbolji u timu Mornara bio je Marko Pecarski, bivši igrač Borca, koji je ubacio 16 poena uz 10 skokova. Isto toliko su ubacili Nemanja Vranješ i mladi Balša Živanović, koji je tek 2001. godište. Dva manje je dodao Džons, do 12 je stigao Antonio Vranković, a ni Raša Đoković nije štedeo bivše saigrače, pošto je postigao 10 poena, koliko i Kori Vebster.

Što se Borca tiče, Hanter Hejl je došao do 31 poena uz tri skoka i sedam asistencija, po 14 su ubacili Uroš Čarapić i Marko Radonjić, a po 10 su dali Đorđe Gagić i Sava Lešić, koji je imao i 11 skokova.

Radovan Đoković Foto: ABA liga - MEDIA PRO - KK Mornar Bar

Sve u svemu, tokom dobrog dela meča na snazi je bio egal. I jedni i drugi su imali svoje šanse da pre ili kasnije prelome ovaj meč u svoju korist, ali je na kraju to uradio domaći tim u završnici četvrte četvrtine. Tada je usledila serija od 13:0, kojom je tim iz Čačka dopustio rivalu da se previše odlepi i na kraju proslavi veliki trijumf.

Situacija sada postaje sve teža po Čačane, koji imaju gori međusobni skor od Mornara, koji ima i dve pobede više i utakmicu manje, upravo onu sa Igokeom koja je odložena. Sada je, dakle, tim iz Laktaša glavni takmac Borca do kraja sezone u nastojanju da izbegnu baraž ili još gore poslednje mesto.

U narednom kolu, Čačane čeka jako važan meč sa Megom na domaćem terenu, a Igokea ide na noge MZT-u u Skoplje, koji je trenutno jedini tim koji se nalazi iza njih na tabeli.

Video: Junior Borca pogodio trojku protiv Cibone na 2 sekunde pre kraja meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA