≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Šta Partizanu i Zvezdi ostaje posle večitog derbija u ABA ligi i zašto je ovaj meč toliko važan za oba tima

Vreme čitanja: oko 3 min.

Na prvi pogled, crveno-beli do kraja imaju lakši raspored, ali veći deo mečeva igraju na gostujućem terenu

  • 15
KK Partizan, KK Crvena zvezda, Obradović, Ivanović Foto: MN Press

Dan je večitog derbija, a to može da znači samo jedno - košarkaški užitak i rat na terenu, koji će, svi se nadamo, doneti kvalitetnu igru obe ekipe. Partizan i Crvena zvezda ujedno se bore i za prednost domaćeg terena u plej-ofu, što će im obezbediti prvo mesto na tabeli, ali to naravno nije sve, jer i jedne i druge do kraja šampionata očekuju potencijalne mine.

Podsetimo da je Crvena zvezda dobila prvi derbi rezultatom 90:74, pa će košarkaši Željka Obradovića pored pobede tražiti i da nadoknade taj "podebeo" minus, što bi im u slučaju da završe poravnati sa večitim rivalom pomoglo da završe na prvoj poziciji, ako na kraju i jedni i drugi budu imali identičan skor.

Ukoliko večeras Partizan kojim slučajem izgubi u derbiju, onda bi morao da završi sa boljim skorom od Zvezde na kraju sezone da bi obezbedio prednost domaćeg terena, što bi bilo prilično nezgodno, uzimajući u obzir da košarkaši Duška Ivanovića nakon toga pored toga što imaju i utakmicu više u džepu, imaju i nešto lakši raspored na prvi pogled.

KK Olimpija Milano - KK Partizan Foto: MN Press

Šta sledi Partizanu posle derbija? Cedevita Olimpija i Budućnost mogu da budu nezgodni, kao i Zadar u poslednjem kolu

Pre svega, Partizan ima tri vezane "nezgodne" utakmice, od kojih prva sledi u Podgorici protiv Budućnosti, a taj meč najverovatnije će biti pomeren zbog toga što se poklapa sa danom kada će u Crnoj Gori biti održani Predsednički izbori. Posle toga, u Beograd stiže Cedevita Olimpija, a zatim crno-beli idu na nezgodno gostovanje u Železnik protiv FMP-a.

Sledi meč sa Igokeom koja je u katastrofalnoj formi, a za kraj i susret sa Zadrom, koji će biti sve samo ne lak, jer bi mogao da odlučuje o tome da li će se hrvatski tim plasirati u plej-of ili ne, a sama Cedevita Olimpija je juče na svojoj koži osetila šta znači kada tim iz Dalmacije uđe u seriju.

Pored toga, Partizan ima teške utakmice i u Evroligi, gde će imati tri vezana domaćinstva protiv Olimpijakosa, Real Madrida i Barselone uz kasnije gostovanje Monaku. Dobra stvar je što crno-beli neće morati mnogo da putuju i taj način će štedeti određenu dozu energije.

Stefan Lazarević, KK Crvena zvezda Foto: MN press

Zvezda preko puta sebe ima timove sa velikim motivom: Neki se bore za opstanak, a neki za plasman u plej-of fazu

Sa druge strane, Zvezda posle derbija ima meč sa Studentskim centrom u Beogradu, što ne bi trebalo da im predstavlja problem, mada se i ova ekipa bori za plasman u plej-of fazu takmičenja i imaće motiv. Slede tri vezana gostovanja ekipama koje će imati motiv - Mornar u borbi za opstanak, Mega za razigravanje, a Borac takođe za goli život u regionalnom takmičenju. Na kraju u "Pionir" dolazi Split.

Tu je i onaj odloženi duel sa Cedevita Olimpijom još iz trećeg kola takmičenja koji i dalje nije odigran, niti ima indicija kada bi to moglo da se desi, a kako stvari stoje, to će se najverovatnije desiti po završetku regularnog dela ABA lige, jer je i raspored Evrolige i Evrokupu takav da ne dopušta bilo kakve manevre.

Sve u svemu, to bi moglo da nam večeras donese "sočan" večiti derbi, koji će, nadamo se, proteći isključivo u košarkaškoj atmosferi.

RASPORED VEČITIH RIVALA DO KRAJA ABA LIGE

PARTIZAN

22. kolo: Budućnost (G)

23. kolo: Cedevita Olimpija (D)

24. kolo: FMP (G)

25. kolo: Igokea (D)

26. kolo: Zadar (G)

CRVENA ZVEZDA

22. kolo: Studentski centar (D)

23. kolo: Mornar Bar (G)

24. kolo: Mega (G)

25. kolo: Borac (G)

26. kolo: Split (D)

odloženi meč: Cedevita Olimpija (G)

Video: Gudurić: Rekao sam Fenerbahčeu da hoću da igram za Srbiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prota

    13. mart 2023 | 15:57

    Zvezdi ostaje da se ugasi

  • Majstor

    13. mart 2023 | 17:37

    Jel Covic obavio par poziva za svaki slucaj??

  • Nešo

    13. mart 2023 | 16:55

    Ako ne bude igrao Lazarevic pobedjujemo 100% . Kada je došao Ivanovic imali smo niz pobeda a tada Lazarevic nije igrao ,kada smo u poslednjem derbiju gubili 17 razlike od Partizana igrao je Lazarevic,sva sreca pa Ivanovic dobi tehnicku a Španac pomocnik nije ubacivao Lazarevica i tada smo preokrenuli . Ne znam samo ko drzi najgoreg igraca Zvezde u ekipi nadam se Čoviću da to nisi ti mada miriše mi da je to tvoje čedo .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA