≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Partizan u saopštenju osudio ponašanje Lesora: "Šta god da je bilo, reakcija je bila neprimerena"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nešto ranije se saopštenjem oglasila i Crvena zvezda

  • 20
Matijas Lesor, KK Partizan, KK Crvena zvezda, Večiti derbi Foto: MN Press

Od pobede Partizana nad Zvezdom, o večitom derbiju se, osim o tom trijumfu, najviše priča o Matijasu Lesoru i njegovom nasrtaju pesnicom na centra crveno-belih Filipa Petruševa. Crno-beli su se, posle meča oglasili saopštenjem i osudili takvo ponašanje svog igrača.

U pisanju je navedeno da je Lesorova reakcija "neprimerena i prenagljena", te da će u skladu sa disciplinskim pravilnikom kluba biti sprovedena procedura.

Saopštenje prenosimo u celosti:

- Dan nakon velikog preokreta i pobede protiv Crvene zvezde u punoj Štark areni, čime je naš klub ostao sam na prvom mestu AdmiralBet ABA lige, Partizan Mozzart Bet želi da javno istakne nekoliko važnih stvari:

- Verna podrška navijača je ponos Kluba i ona nedvosmisleno čini Partizan jedinstvenim u svetu. Ipak, sinoć su se u Štark areni videle i čule stvari kojima nije mesto na sportskim borilištima. Ružne reči i ubacivanje predmeta u teren nisu nešto za šta se Partizan Mozzart Bet zalaže i Klub će sigurno sprovesti istragu da utvrdi ko je šta ubacivao na parket.

- Incident koji se dogodio na kraju utakmice između Matijasa Lesora i Filipa Petruševa jeste nešto što se na sportskim borilištima dešava, ali smatramo da je reakcija našeg igrača neprimerena i prenagljena. Bez obzira na to šta je dolazilo sa druge strane, igrač Partizana ne sme da reaguje na taj način i Klub će u skladu sa internim disciplinskim pravilnicima koje su svi igrači potpisali sprovesti sa Matijasom propisanu proceduru. Svakako, Partizan Mozzart Bet će učiniti sve da njegovi igrači više nikada ne učestvuju u incidentima i bez obzira da li su isprovocirani ili ne, uvek budu primer sportskog i viteškog ponašanja.

Video: Lesor nasrnuo na Petruševa posle meča: Nemile scene na derbiju

- KK Partizan Mozzart Bet apeluje na javnost da ipak pokaže određeno razumevanje za uzavrele strasti na sportskom terenu. Kao Klub, razumemo želju kod Lesora, Petruševa i nekolicine drugih momaka kod koji su sinoć sevale iskre, ali želimo da u budućnosti sve ostane u okvirima fer-pleja, kako fizičkog tako i verbalnog.

- Verujemo da je puna dvorana i rekord ABA lige samo uvod u još spektakularnih utakmica ove sezone. Učinimo svi zajedno da to budu predstave za primer - navodi se u saopštenju.

Nešto ranije se saopštenjem oglasila i Crvena zvezda koja je trenera Partizana nazvala licemerom, a udarila je i na ponašanje Lesora sa kojim se od sinoć svi bave.

Video: Ovaj dečak će zauvek pamtiti susret sa Željkom Obradovićem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RS

    14. mart 2023 | 12:30

    Nije se desio incident između njega i Petruševa. Nego je on uličarski i krvnički napao i udario Petruševa i to dva puta u toku utakmice. E sad kako će se oni potruditi da on to više ne uradi videćemo. Treba prvo da ga privede policija a posle mu otkazati gostoprimstvo u Srbiji. To jest proterati ga.

  • Kale

    14. mart 2023 | 13:05

    Ovde mora da se ukljuci i ministarstvo sporta i MUP, ulicarski je napadnu srpski drzavljanin od strane stranog drzavljanina, i to sa ledja. Da je ovo normalna drzava Lesor bi sad u policiji cekao proterivanje iz drzave.

  • Grobari Sivac

    14. mart 2023 | 12:41

    Petrusev kao devojcica pobegao sa crte!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA