Vreme čitanja: oko 1 min.

Loše vesti za Partizan, TOP 8 nikad neizvesniji: Efesu drama protiv Reala, crno-bele čeka "pakao" u Turskoj

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sada će sve biti dosta komplikovanije u borbi za iduću fazu takmičenja

  • 17
Kris SInglton Foto: MN Press

Iako je ostalo još šest utakmica do kraja regularnog dela ostalo šest mečeva, borba za TOP 8 dostiže svoj vrhunac, te tek sad ništa nije jasno. Efes je u zaostalom meču 24. kolo uspeo da slavi protiv Reala iz Madrida sa 90:89, čime su ponovo došli na samo pobedu od mesta koje vodi u idući stupanj takmičenja.

Efes je morao ovaj meč ranije da odloži zbog zemljotresa koji se desio u Turskoj, te je on sada odigran i ekipa Efesa je uspela u kompletnom sastavu da slavi protiv favorizovane ekipe iz Španije.

Ovo ne odgovara Partizanu, ekipi koja sad ima sam pobedu više od Efesa, a upravo će ove dve ekipe odigrati meč u četvrtak 16. marta u Istanbuli, kada će crno-beli gostovati aktuelnom prvaku Evrope. Crno-beli su u Beogradu slavili, ali će sada imati dosta teži zadatak.

Turska ekipa je protiv Reala krenula dosta slabije, imali su ne baš dobru prvu četvrtinu, da bi se u drugoj rezultatski vraitli u meč i došli čak i u prednost od - 42:39. Treća deonica je bila koja je odlučila pobednika, tada je sve od ruke išlo Efesu te su uspeli da postignu čak 35 poena u ovoj četvrtini.

Real je čak uspeo i da se vrati u poslednjoj deonici, da pripreti do rezultata 79:75, da bi na kraju i preokrenuli i poveli sa 84:83, ali je Larkin pogodio trojku, da bi potom i Plajs zakucao za sigurnih 88:84

Najefikasniji igrač na meču bio je Šejn Larkin sa 18 poena, pratio ga je Elajdža Brajant sa 17, kao i Vil Klajburn sa 15, dok su kod Reala bili raspoloženi Gabrijel Dek sa 15 poena, odnosno Musa i Tavareš po 13.

Srpski plejmejker, Vasilije Micić meč je završio sa 10 poena.

Video: Imamo brkove i pobeđujemo, navijačima baš znači.: Papapetru o sujeverju, Top 8, derbiju sa Zvezdom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micic MVP

    14. mart 2023 | 20:34

    nikada ne treba potcenjivati srce sampiona ! Mislim da Efes ide ne samo u Top8 nego i u Final Four i ne bi me iznenadilo da treci put u nizu uzmu titulu Evrolige.

  • Saki ilic

    14. mart 2023 | 22:13

    Daj Bože da partizan bude 9. Vise mrzim partizan nego Sto volim Zvezdu. !!ERABORG CARUK AN EVS MEJIBAN. (Citati od nazad)🤪

  • 🔴🔵⚪

    14. mart 2023 | 21:30

    Небитно нам је ово. Наредне, четири утакмице, које играмо кући, показаће, колики су наши стварни домети за ову сезону. Ако не добијемо барем две, нисмо ни за ТОП 8🖤🤍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA