≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Saznajemo: Odbačena krivična prijava protiv Lesora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom

  • 24
Filip Petrušev

Foto: Nikola Tomić

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu Crvene zvezde protiv košarkaša Partizana Matijasa Lesora zbog krivičnog dela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu, jer prijavljeno delo nije krivično delo koje se goni po službenoj dužnosti.

Krivična prijava je odbačena imajući u vidu višegodišnju javnotužilačku praksu, a posebno stav Apelacionog suda u Beogradu koji je zauzeo još 2011. godine da “učesnici sportskog takmičenja i sportske manifestacije, znači lica koja po statutu sportskog saveza imaju svojstvo obaveznog i dozvoljenog učesnika sportskog takmičenja ili mafifestacije, ne mogu biti izvršioci ovog krivičnog dela” (ASB Kž1 331/11).

Zbog toga tužilaštvo smatra da se nasrtaj Lesora na Petruševa ne može okarakterisati kao krivično delo Nasilničko ponašanje na sprotskoj priredbi ili javnom skupu koje se goni po službenoj dužnosti, već se u radnjama Lesora pored disciplinskog prestupa koji se sankcioniše prema pravilima lige mogu eventulano ostvarititi i elemennti krivičnog dela Laka telesna povreda koje se goni po privatnoj tužbi.

Ukoliko je oštećeni zadobio telesne povrede svoja prava može da zaštiti podnošenjem privatne tužbe pred nadležnim sudom.

Lesor je prijavljen jer je 13. marta nakon završetka košarkaške utakmice 21. kola ABA lige u “Štark areni” nakon sudijskog znaka za kraj utakmice nasrnuo na košarkaša Crvene zvezde Filipa Petruševa, gurnuo ga sa dve ruke i nakon toga udario desnom rukom u predelu lica.

Nakon toga je pokušavao da nastavi napad uprkos pokušajima ostalih aktera košarkaške utakmice da ga zadrže i smire.

Video: Petrušev dao izjavu u policiji: Evo šta je rekao njegov advokat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA