≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Partizan se ne miri sa kaznom: Crno-beli uložili žalbu ABA ligi zbog Lesora

Vreme čitanja: oko 1 min.

Liga je, takođe, navela da je reakcija košarkaša Partizana bila "krajnje neprimerena i preterana", kao i da za reakciju Lesora nije bilo nikakvog povoda

  • 30
Skandalozno ponašanje Matijasa Lesora Foto: MNPress

Košarkaški klub Partizan žaliće se na kaznu koju je danas ABA liga izrekla centru crno-belih Matijasu Lesoru, nezvanično saznaje agencija Beta.

Lesor je kažnjen sa tri utakmice suspenzije i 10.000 evra zbog udaranja igrača Zvezde Filipa Petruševa po završetku derbija, a crno-beli će žalbom pokušati da smanje broj mečeva koje će francuski košarkaš propustiti.

ABA liga je u obrazloženju odluke o kazni navela da je, shodno izveštaju delegata utakmice, Lesor prvo odgurnuo, a zatim udario Petruševa u predelu lica, kao i da igrač Zvezde "nije pružio nikakav otpor" i "nije reagovao na udarac i odgurivanje".

Liga je, takođe, navela da je reakcija košarkaša Partizana bila "krajnje neprimerena i preterana", kao i da za reakciju Lesora nije bilo nikakvog povoda.

Partizan je u ponedeljak posle velikog preokreta pobedio Zvezdu u utakmici 21. kola ABA lige, a posle utakmice Lesor je udario Petruševa.

Lesor se u utorak izvinio i rekao da je to uradio nakon što ga je Petrušev udario tokom četvrte četvrtine. Petrušev je nakon toga policiji dao izjavu povodom ovog incidenta, dok je Zvezda, koja je tražila suspenziju Lesora do kraja sezone, podnela krivičnu prijavu protiv igrača Partizana.

Video: Usporeni snimak početka sukoba Lesora i Petruševa: Zvezdin košarkaš ga nije prvi udario

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    17. mart 2023 | 15:18

    Ma ne nisu trebali da ga kazne, trebali su da ga nagrade, čovek se ponaša kao da je došao iz pećine! Da ga je neko iz kluba na vreme upozorio na ponašanje ne bi se ovako završilo, kako imate obraza da pišete žalbu??? Dečko je za psihijatriju a vi se zapitajte zašto je to tako, igrao je on i za Zvezdu i za Makabi i Monako, i jel se tako ponašao? Pa naravno da nije, ja mislim da je to do kluba a ne do Lesora!!!!

  • Bole

    17. mart 2023 | 15:14

    Mala je kazna, ja bi sve ljude koji koriste pesnice umesto reči terao na robiju, pa da vidiš kako bi se naučili reda, svaki dan tuče u saobraćaju tuče po školama tuče u porodicama, tuče na utakmicama! Samo ROBIJA!!!!!!!!

  • Saks

    17. mart 2023 | 15:01

    A zar vi u Prtizanu imate vremena pisati zalbe 😁

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA