≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Baca se senka na talenat Petruševa i na sam derbi": Komesar ABA lige govorio o napadu Lesora i njegovoj kazni

Vreme čitanja: oko 2 min.

On se dotakao i još nekih veoma bitnih tema

  • 9
Skandalozno ponašanje Matijasa Lesora Foto: MNPress

Prethodnih dana je u srpskoj košarci, ali i srpskom sportu tema broj jedan bio napad Matijasa Lesora na Filipa Petruševa nakon završetka meča u Kupu, zbog koje je reagovala i policija.

Zvezda je izdala nekoliko saopštenja, isto je uradio i Partizan, oglasio se potom i Lesor, a Filip Petrušev je išao u policiju kako bi svedočio.

ABA liga je odlučila i da kazni Francuza sa tri utakmice i 10.000 evra, dok se po pitanju sve oglasio i Milija Vojnović, inače komesar takmičenja, koji je govorio na TV Prva povodom čitavog slučaja. On je istakao da je kazna samo opomena za sve ostale.

- Mislim da je kazna po disciplinskom pravilniku ABA lige, odluku je doneo disciplinski sudija. Sve se odluke donose po internoj dokumentaciji koju donose klubovi. Kazna za slučaj Matijasa Lesora je utemeljena u disciplinksom pravilniku. Jedan klub misli da je prestroga, jedan da je blaga. Meni je žao što se to desilo, bacilo senku na utakmicu gde je oboren rekord po broju gledalaca u ABA ligi. Nije ovo prvi slučaj da se dešava i u ABA ligi i u drugim ligama slični incidenti. Ne bih komentarisao odluku disciplinskog sudije.

Takođe, Vojnović je pričao i o odlaganju utakmice Partizana i Budućnosti.

- Utakmica između Budućnosti i Partizana je odložena zbog predsedničkih izbora u Crnog Gori, a ‘Morača‘ je glasačko mesto. Pomerili smo utakmicu na zahtev Budućnosti, te će Lesor moći da igra protiv Budućnosti.

Na udaru navijača se našao i Filip Petrušev, što zbog svedočenja, što zbog samog ponašanja u Kupu.

- Filip Petrušev je reprezentativac Srbije i jedan od najtelantovanijih igrača. Žao mi je što tako dođu neke konotacije na njegov račun, baca senku na njegov talenat

Za kraj, pomenuo je i status Cibone.

- U svakodnevnoj smo komunikaciji sa svim timovima. Na početku sezone smo imali veću bojazan za Cibonu, nego sada. Imali smo problema sa Primorskom, te smo vrlo pažljivo pristupili situaciji. I pre Zvezde su ušli u neku vrstu štrajka, jedan deo igrača je trenirao, jedan nije. Mislim da neće biti nikakvih problema i da će Cibona završiti sezonu.

Video: Usporeni snimak početka sukoba Lesora i Petruševa: Zvezdin košarkaš ga nije prvi udario

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA