≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Pitao sam Evroligu da TOP 8, ako uđemo, igramo na stadionu Partizana": Zanimljiva ideja Ostoje Mijailovića

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ističe Mijailović i da se nada da će Srbija imati dva tima u EL

  • 44
Ostoja Mijailović Foto: Marko Jovanović

Pored toga što imaju realne šanse da se domognu TOP 8 Evrolige, košarkaši Partizana mogu da se pohvale i da su najgledanija ekipa u pomenutom takmičenju!

"Arena" je krcata u skoro svakom meču i prakitčmno je postala mala za sve navijače koji žele da gledaju crno-bele, te je prvi čovek kluba Ostoja Mijailović došao na zanimljivu ideju koja se, doduše, baš i neće ostvariti.

- Pre neki dan sam se čuo sa čovekom iz Evrolige i kroz šalu sam ga pitao, ako dođemo u situaciju da igramo u Top 8, da li postoji u njihovim pravilima da može da se igra utakmica na otvorenom. Palo mi je na pamet da naš montažni parket postavimo na stadion u Humskoj 1 i da tamo odigramo četvrtfinale. Siguran sam da bismo napunili stadion, da bi to bio spektakl. To se, naravno, neće dogoditi, ali kada pogledate koja je potražnja, interesovanje navijača za utakmice - rekao je Mijailović za klupsku televiziju.

Poručio je i to da Srbija zaslužuje dva kluba u Evroligi.

KK Partizan - Anadolu Efes, Prijateljska utakmica Foto: Nikola Tomić

- Ako se Evroliga širi na 24 kluba, siguran sam da ima mesta i za Partizan i za Zvezdu. Mislim da bi se time zadovoljiva srpska javnost. Svi mi imamo u familiji navijače i jednog i drugog kluba i ne možemo da se razdvajamo po bojama. Interes srpske košarke je da imamo dva mesta u Evroligi. Sada smo ih dobili sticajem okolnosti, ali smo pokazali Evropi da možemo da funkcionišemo sa dva kluba.

- Dobio sam uvrede naših navijača kada smo primili na derbiju pristalice gostujućeg kluba, ali smo pokazali Evropi da možemo zajedno. Mi smo izgubili kao domaćini, oni su izgubili kao domaćini i svi smo živi izašli iz dvorane. To je za respekt. Mi ne možemo nikad da se volimo, da navijamo jedni za druge, ali minimum poštovanja bi trebalo da postoji. Ta 2025. godina je jako važna za Srbiju i srpsku košarku - kaže Mijailović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    18. mart 2023 | 19:06

    Pa da kad vec ovi invalidi Rikardo, Natko i ostali nemsju pojma, igrajte vi, samo hladno je tamo -21

  • Zox

    18. mart 2023 | 19:02

    Super ideja, bolje je da pretvorite FK stadion u KK stadion, jer za fudbalskim timom možete da se slikate, šta ste napravili od njega.

  • Raso

    18. mart 2023 | 18:57

    A jeste se digli....vidite da finalnu utakmicu igrate na Djuzepe Meaca. A sta kaze Euroliga, ako izgubite ABA, hoce li vam opet uruciti sindikalnu pozivnicu ili....?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA