≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Jokić išao do dabl-dabla, pa se zaustavio u poslednjem minutu: Denver u drami ostao bez pobede u Njujorku!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Najbolji srpski košarkaš odigrao je prilično dobro protiv Njujork Niksa, ali ga nisu ispratili saigrači

  • 3
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Nova magija Nikole Jokića, ovoga puta u terminu koji je odgovarao svima iz Srbije! Najbolji srpski košarkaš rešio je da podeli delić magije sa nama na Istočnoj obali SAD, ali na kraju nije imao osmeh na licu, pošto su Njujork Niksi u velelepnom "Medison Skver Gardenu" slavili zbog boljeg snalaženja u poslednjem, dramatičnom minutu - 116:110.

Tokom dobrog dela uvodnih 24 minuta je Denver zaostajao, ali je pred kraj  prvog poluvremena uspeo da uhvati priključak. Prvu četvrtinu izgubili su rezultatom 29:36, ali su do odmora razliku ipak uspeli da spuste i da je na kraju "preobrate" u svoju korist (67:62).

U odličnom ritmu je tim Nagetsa nastavio da igra i u trećoj četvrtini, pa je u nekoliko navrata odlazio i na dvocifreni plus, ali se u poslednju deonicu ušlo sa nerešenim rezultatom - 91:91. Ništa se nije drugačije moglo očekivati od poslednjih 12 minuta, osim da budu dramatični. Njujork je krenuo bolje, vrlo brzo je Denver uzvratio i poveo. Jokić je na kraju rešio da povuče stvari u svoje ruke, pošto je na dva minuta do kraja prednost bila u rukama Niksa i to na +2.

Ali nije mogao sam. Saigrači ga nisu "ispoštovali", ni sam Jokić nije uspeo da pogodi trojku koja bi vratila Denver na poen zaostatka, posle čega je usledilo zakucavanje na drugoj strani, koje je rešilo sve dileme oko pitanja pobednika.

Jokić je tako na kraju utakmice imao 24 poena, pri čemu je iz igre šutirao 11/17, od čega 1/4 za tri i 1/1 sa linije penala. Pored toga je uhvatio 10 skokova i osam asistencija, ali je imao i šest izgubljenih lopti.

Najefikasniji u timu Denvera bio je Džamal Marej sa 25 poena, dok je Aron Gordon imao 14 poena kraj svog imena. Na drugoj strani su Niksi mnogo bolje rasporedili poene. Džejlen Branson je stao na 24 poena, Ar Džej Beret je imao 21, dok je Džulijus Rendl ubacio 20.

Odmah od samog starta je Jokić zaigrao veoma dobro i agilno. Majkl Maloun ga je stavio u startnu postavu, jasno je bilo našem košarkašu da će od njega i večeras mnogo toga zavisiti protiv jako kvalitetnog tima iz Velike jabuke.

Uhvatio je šuterski ritam naš najbolji košarkaš. Na početku ga šuterski nisu ispratili saigrači, koji su promašili čak pet vezanih trojki na startu meča, pre nego što je prva prošla kroz obruč od strane Džamala Mareja, što je u krajnjem slučaju i doprinelo da razlika u jednom momentu dođe i do dvocifrenog nivoa za Nikse.

Drugu četvrtinu je srpski košarkaš počeo sa klupe, a za to vreme je Njujork išao i do 13 poena prednosti na svojoj strani. Onda kada je ušao, krenuo je i veliki preokret Nagetsa. Počeo je naš najbolji igrač da pogađa, da iznuđuje prekršaje protivničkih igrača i da ih bukvalno "izluđuje," što je posledično dovelo i do prve prednosti Denvera.

U trećoj četvrtini, Jokić i drugari nastavili su da "melju" protivnika i vrlo brzo su uspeli da stignu i do dvocifrene prednosti, koju su ipak isto tako hitro uspeli i da ispuste posle serije pogodaka Niksa za tri poena. Sve to ukazivalo je da će nas do kraja čekati velika drama, što je nekako i bilo očekivano pred početak ove utakmice.

Usledila je već opisana drama poslednje četvrtine. Ništa se nije moglo naslutiti do samog kraja, jer su i jedni i drugi bili u "razmaku" od samog jednog poseda. Ipak otvorena promašena trojka Koldvela-Poupa rešila je meč, pošto je na drugoj strani Branson postigao oba bacanja i doneo Niksima kiseonik, koji su oni čuvali do kraja.

Video: Jokić u prva 4 minuta imao 2 alej-up asistencije: Posle ove druge Gordon zamalo odvalio obruč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA