Vreme čitanja: oko 1 min.

Igokea "pobegla" Borcu: Čačani sve izvesnije u baražu ABA lige, ali moraju da se paze i MZT-a sa leđa

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uz dve pobede više i bolji međusobni skor, Igokea bi morala da ima tri pobede manje od Borca u završnih pet kola da bi došlo do smene

  • 1
Haris Delalić Foto: KK MZT / Danail Petrović - ABA Liga

Košarkaši Igokee napravili su veliki korak ka opstanku u ABA ligi, a time su najverovatnije gurnuli Borac iz Čačka u baraž. Pobedom protiv fenjeraša MZT-a u Skoplju, uspeli su da pobegnu dve pobede ispred tima iz grada sa Zapadne Morave - 78:84.

To faktički znači da Borac mora da ima tri pobede više od Igokee u završnih pet rundi, a uzimajući u obzir veoma težak raspored na samom kraju, gde dočekuju Zvezdu i gostuju Budućnosti, to deluje kao teška misija za ovaj tim. Sutra se Čačani sastaju sa Megom kod kuće i to bi moglo da bude prelomno za dalji tok njihove borbe.

Naravno, ne bi ovo bio prvi put da Borac igra u baražu, jer je to radio i prošle godine protiv Zlatibora, kada je bez problema dobio oba meča i zadržao se u prvom rangu takmičenja na Jadranu.

Što se tiče meča između Igokee i MZT-a, na njemu je viđena drama do samog kraja, koje možda nije ni moralo da bude da su gosti iz Laktaša bili malo smireniji u poslednjem minutu u koji su ušli sa osam poena razlike. Usledile su dve trojke Stojanovskog i Bursaća, ali one su samo skratile razliku, pošto su posle toga četiri bacanja ubacili gosti i rešili pitanje pobednika.

Pobedu Igokei doneli su Stefan Đorđević sa 19 poena uz pet skokova i dve asistencije, kao i Brajant Kroford sa 13 poena. Na drugoj strani su dominirali Strahinja Mićović sa 18 poena, kao i Dastin Ver sa jednim amnje.

Video: Ma, i ovo može da pogodi: Jokić iz trka i van balansa preko ruke protivnika daje bitne poene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • supergnu

    19. mart 2023 | 01:54

    Partizan-igokea nize uspehe gde god se pojavi. Smesi im se F8 i u EL i u ABA...😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA