≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokićev klub na pragu plasmana u KLS: Nikola se zbog njih nervirao, a sledeći vikend otvara šampanjac!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nedavno je u javnost isplivao snimak posle jednog meča na kojem je naš najbolji košarkaš pomno pratio dešavanja sa utakmice KK Džokera

  • 4
Nikola Jokić Printskrin: Twitter/@nuggets, Youtube/SPORT Uživo

Da li ste znali da Nikola Jokić stoji iza jednog košarkaškog kluba u Srbiji? I da li ste znali da će taj tim od naredne sezone skoro pa sigurno igrati u Košarkaškoj ligi Srbije? Ako niste, sada ste upoznati, jer je vreme da čujete za KK Džoker iz Sombora, koji sledećeg vikenda u Zemunu može da proslavi plasman u najviši rang takmičenja!

Pobedom protiv Slodesa na domaćem terenu u okviru šestog kola plej-ofa Druge muške lige Srbije (120:79) u hali "Mostonga" u Somboru, došli smo do situacije da ovaj tim sada ima dve pobede više u odnosu na Pirot na trećoj poziciji. Samo u slučaju da izgubi oba meča, a sastav sa jugoistoka dobije oba, od čega poslednji razlikom većom od 19 poena, jer igraju međusobno, neće se desiti da Džoker uđe u prvu ligu.

To deluje kao priča iz naučne fantastike, tako da Nikola Jokić već može da otvara šampanjac i da slavi, iako ima izuzetno težak raspored ovih dana na Istočnoj obali, gde posle današnjeg meča sa Njujork Niksima već sutra igra u Bruklinu.

Košarkaški klub Džoker osnovan je 2002. godine pod imenom "SO Koš", a od 2017. godine nosi ime po nadimku našeg najboljeg košarkaša i dvostrukog MVP-ja NBA lige. Ono što mnogi ne znaju jeste da je Nikola upravo u njemu i započeo svoju karijeru.

Nije Jokić zaboravio na svoj rodni grad, vremenom je odlučio da ulaže u njega i u dvoranu, koja sada ima fantastične uslove, što je privuklo i mnoge kvalitetne košarkaše da se priključe timu za ovu godinu i to je umnogome pomoglo da se ostvari zacrtani cilj. Tako ćemo uz šampione iz Radničkog iz Kragujevca, u prvoj ligi naredne sezone konačno gledati i Nikolin rodni grad.

U sastavu Džokera ove sezone između ostalog igraju dobro poznati Nino Čelebić, potom iskusni Aleksandar Sužnjev, Dalibor Đapa (zbog kojeg se Nikola i nervirao nedavno u viralnom snimku), Marko Brekić, Nemanja Katušić, kao i Milan Munižaba i Sava Vukasnović.

Video: Ovo mu se ne dešava često: Jokić promašuje i drugu trojku na kraju utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA