≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jokićeva nova tripl-dabl lekcija: Bruklin nije mogao da zaustavi srpskog asa, Denver konačno pobedio!

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sjajan susret Nikole na istočnoj obali u drugom vezanom meču u "evropskom" terminu

  • 17
Nikola Jokić Foto: Tanjug / AP

Pobeda za Nikolu Jokića u omiljenom terminu za sve ljubitelje košarke u Srbiji! Najbolji srpski košarkaš zaigrao je fenomenalno na gostovanju Bruklin Netsima, gde je došao do svog 28. tripl-dabla ove sezone - 108:102!

Posebno je Nikola sjajan bio je kada se vratio na teren u drugoj deonici, ali i u završnici treće. Samo jedna asistencija mu je nedostajala da kompletira tripl-dabl učinak, a do nje je došao negde polovinom poslednjih 12 minuta. Na kraju je imao fenomenalno postignuta 22 poena uz čak 17 skokova i 10 asistencija. Iz igre je šutirao 9/12, nijednom za tri poena, a sa penala je imao 4/4.

Pored njega, odličnu partiju pružio je Džamal Marej koji je ubacio 25 poena, od čega 20 u prvoj četvrtini. Imao je i osam asistencija, dok je najefikasniji bio Majkl Porter Džunior koji je ubacio čak 28 uz devet skokova i tri podeljene lopte.

U Bruklinu je najbolji bio Mikal Bridžis sa 23 poena, dok je Nik Klekston stao na 19.

Odmah od starta su, za razliku od jučerašnje utakmice, Denver Nagetsi uspeli da ostvare dobar ritam. Uz neverovatno raspoloženog i sjajnog Džamala Mareja stigli su i do dvocifrenog plusa. Uglavnom je lopta i bila u njegovim rukama tokom ove uvodne deonice.

Uz to, mora se reći da je Denver odigrao i jako dobro u odbrani, pošto Bruklin nije mogao do lakih poena iz reketa, što je umnogome pomoglo da na kraju prve četvrtine plus bude na strani Jokićevog sastava.

Pošto je odmorio prvih sedam-osam minuta druge deonice, Nikola se vratio na parket i nastavio da održava prednost na strani Nagetsa. Svojim dobrim potezima na svim krajevima terena nastavio je da grabi ka novom tripl-dabl učinku, a na igru gostujućeg sastava malo je šta moglo da se prigovori.

Kako je krenula treća deonica, tako je svim ljubiteljima najboljeg srpskog košarkaša postajalo jasno da bi Nikola mogao već u ovom periodu da dođe do tripl-dabl učinka. Pošto je već imao dvocifren broj poena, samo je bilo preostalo da uhvati dovoljno skokova i da podeli asistencije. Denver je nastavljao da održava prednost na visokom nivou.

Delovalo je da će možda sve da sklizne ka drami kada je Bruklin stigao da se približi na jednocifren zaostatak na oko tri minuta do kraja, ali je posle toga ipak usledila mini serija Koldvel-Poupa i Gordona koja je razrešila apsolutno sve dileme na istočnoj obali.

Video: Ovo mu se ne dešava često: Jokić promašuje i drugu trojku na kraju utakmice

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    19. mart 2023 | 21:25

    Covek nema pojma. Embiid zasluzeno mvp. Jokic klasican nabijac statistike. Nikad prsten nece uzeti

  • kako ko

    19. mart 2023 | 22:31

    neko igra za sampionski pehar a neko za tripl dabl

  • NE RAZUMEM

    19. mart 2023 | 21:57

    polemiku ok nagrade mvp regularne sezone. jedino sta se racuna i pamti ko je na kraju sampion

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA