Vreme čitanja: oko 2 min.

Pomračenje Bogdanove Atlante: U prvom poluvremenu dali 83 poena, a u drugom 35 i izgubili od San Antonija!

Vreme čitanja: oko 2 min.

  • 0
Bogdan Bogdanović Foto: Tanjug / AP

Samo NBA liga ovo može da podari. Atlanta Hoksi izgubili su meč u kojem su imali prednost od čak 24 poena na početku treće četvrtine i to umalo i dvocifrenom razlikom. Kakva se to kataklizma desila ekipi Bogdana Bogdanovića nije baš najjasnije, ali će ovaj neuspeh baš boleti - 126:118.

Gledali smo neverovatno efikasno prvo poluvreme. Gotovo da niko nije ni promašivao u uvodna 24 minuta utakmice, o čemu svedoči rezultat na semaforu.

Atlanta je bila posebno impresivna, pošto je ubacila 40 poena u prvoj deonici, a potom još 43 u drugoj, pa se činilo da nema teorije da ovaj meč izgubi. Na velikom odmoru je tim Bogdana Bogdanovića izgledao kao kaznena ekspedicija, a onda je u nastavku uspeo da izgubi ono što se teško izgubiti može.

Doduše, nije da ni San Antonio ne zna kako se to radi. Na prošlom meču protiv Memfisa je imao +29 u trećoj četvrtini (84:55), a onda je izgubio posle produžetka?! Prosto deluju nerealno takvi preokreti, ako znamo da se radi o profesionalnim košarkašima i to u najboljoj ligi na planeti.

Bilo kako bilo, Atlanta kao da je zaboravila kako se igra košarka po povratku sa odmora. Ništa nije funkcionisalo u njihovoj igri, delovali su kao rasuta banda na terenu i napadački to nije ličilo baš ni na šta. Uostalom, zbirno u trećoj i četvrtoj četvrtini postigli su 33 poena, dakle manje nego u prvoj i drugoj pojedinačno.

Stoga nekako i ne čudi što je Bogdan Bogdanović ostao na istom učinku koji je imao na poluvremenu, a koji je glasio na 13 poena, dva skoka i asistenciju. U druga 24 minuta učinak nije imao, iako je bio na parketu. Iz igre je šutirao 4/8, pri čemu 2/4 za tri poena.

San Antonio je pobedio zahvaljujući odličnim predstavama Vasela i Džonsona koji su dali po 29 poena, od čega je prvi imao i 10 skokova. Kod Hoksa je najefikasniji bio Marej sa 22 poena, a pratili su ga Okongvu sa 17, kao i Kapela koji je uz 15 poena tradicionalno imao ogromnih 12 skokova za dabl-dabl.

Video: Magičan koš našeg Bogdanovića iz mrtvog ugla: Bogdan i Hoksi odneli pobedu na Dončićevom terenu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA