≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokuševski se vraća u ritam: Noćas mu je malo falilo za tripl-dabl u razvojnoj ligi, kada će nazad u Oklahomu?

Vreme čitanja: oko 1 min.

Aleksej polako uspeva da povrati brojke koje je imao pre nezgodne povrede

  • 0
Aleksej Pokuševski Foto: Tanjug/AP

Tešku povredu zaradio je naš Aleksej Pokuševski krajem decembra zbog čega je morao na dužu pauzu od nastupa u NBA ligi. Nakon što je uspeo da stane na noge, u Oklahoma siti Tanderima su odlučili da ga prebace u razvojni tim kako bi što lakše ušao u takmičarski ritam.

Prvi put je zaigrao pre tri dana u NBA G ligi za Oklahoma siti Blu, a u noćašnjem meču protiv Teksas Ledžendsa, koji su filijala Dalasa, zabeležio je i svoj prvi istaknutiji učinak, pošto mu je malo nedostajalo da upiše tripl-dabl.

Sjajno je Aleksej igrao na svim krajevima terena, a posebno kreativan bio je u napadu, gde protivnici jednostavno nisu imali rešenja za njegove lucidne asistencije i prodore. Na kraju je završio sa 15 poena uz osam skokova, sedam asistencija i dve blokade što mu je donelo titulu MVP-ja pomenute utakmice.

Oklahoma siti Blu je slavila na ovom gostovanju (122:107), ali se nalazi daleko od mesta koja vode u plej-of i ne postoji nikakva šansa da u poslednja dva kola ugrabe plasman među šest najboljih.

Pritom se otvara pitanje i da li će Oklahoma povući potez da Alekseja ekspresno vrati u prvi tim, što bi bilo veliko pojačanje za Tandere u borbi za plej-of, gde su trenutno na samo pobedu iza Dalas Maveriksa koji imaju šestu poziciju. Međutim, na Zapadu će se do kraja voditi velika drama i borba, jer su u sve uključeni i Finiks Sansi, Los Anđeles Klipersi, Golden Stejt Voriorsi, Juta Džez, Minesota Timbervulvsi, Los Anđeles Lejkersi i Nju Orleans Pelikansi.

Štaviše, jedna pobeda mogla bi da presudi da li će neki tim završiti u plej-ofu, plej-inu ili neće učestvovati ni u jednom.

Video: Jokić promašio, a njegov saigrač iz zaleta zakucao preko njega: Nikola na posteru Portera Džuniora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA