Vreme čitanja: oko 1 min.

Isključen posle tuče sa bivšim igračem Zvezde, pa uzeo metalnu šipku i krenuo nazad u halu na obračun

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nerealna scena na derbiju rumunskog šampionata

  • 2
KK Oradea Printskrin: Youtube/CSM Oradea

Kubanski košarkaš Karel Guzma izazvao je žestok incident u subotu, tokom meča rumunskog derbija između Oradee i njegovog Kluža, kada je početkom druge četvrtine isključen zbog sukoba sa Nikolom Markovićem!

Guzma je do tog trenutka u nekoliko navrata imao duele sa Markovićem, inače bivšim košarkašem FMP-a i Crvene zvezde, da bi u 13. minutu sve eskaliralo i dovelo do tuče igrača oba tima.

Kubanac je potom isključen posle pregledanja snimka, a ono što je potom uradio šokiralo je sve. Toliko da je protiv njega pokrenut krivični postupak.

- Igrač se, nakon što je napustio teren, ponašao nasilno. Napustio je višenamensku prostoriju (halu), otišao do obližnjeg gradilišta i uzeo valovitu metalnu šipku koju je držao u ruci i krenuo da se vraća u halu. U jednom trenutku zaustavio ga je saigrač, a obezbeđenje mu je oduzelo predmet - navodi se u saopštenju policije.

Dan nakon incidenta, Oradea je objavila video snimak na kom se vidi kako pokušava da uđe u halu sa metalnom šipkom, kao i da ga zaustavlja saigrač Andrija Stipanović.

Oradea je ovaj meč dobila i sada je prva na tabeli, dok je Kluž poručio da otvaraju disciplinski postupak. U međuvremenu, javnosti se obradio i sam Guzma.

- Žalim zbog svojih postupaka i želim da se izvinim klubu, mojim saigračima i svima koji su bili tamo. Moje ponašanje je bilo neprihvatljivo. I razumem da se to ne odražava na vrednosti našeg tima i sporta. Želim da budem jasan i kažem da sam izazvan od strane protivnika i člana njihovog stručnog štaba na zagrevanju. Razumem da kao košarkaš imam određenu odgovornost i u ovoj situaciji sam pustio da izađe ono najgore od mene - rekao je Kubanac.

Guzma je, inače, saigrač sa bivšim košarkašima Partizana Nemanjom Godrićem i Stefanom Birčevićem, dok je pomenuti Marković bio član Zvezde u sezoni 2011/12.

Nikola Marković Foto: MN Press

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 21112111111115

    22. mart 2023 | 00:32

    Čemu ih to uče u Zvezdi????? Ovaj Marković, pa Petrušev, Lazić, Blažić.... i ovaj šaban iz Rumunije na isti način udara kao Petrušev Lesora, sve isto! Da li oni tamo drže posebnu školu za udaranje na kvarno, šta li rade, Bog sveti zna. Umeju da udaraju na kvarno, al ne umeju da uđu u top 8 već 10 godina.... Sramota

  • Deki

    21. mart 2023 | 20:40

    Ne brini, Zoc voli takve igrace.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA