≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Dokle god imamo šanse za TOP 8, trudićemo se": Ivanović pričao o Baskoniji, pa doneo lepe vesti za Delije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Trener Crvene zvezde je neko ko je godinama radio u Baskoniji, s kojom je uspeo i da osvoji tri titule Španije

  • 14
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde su se na pet kola od kraja Evrolige i oprostili od Evrolige, odnosno, ostale su veoma, veoma male šanse da se pronađu u TOP 8. No, ipak, oni imaju pred sobom obavezom da odigraju i preostale utakmice, a prva naredna je protiv Baskonije u Pioniru (23. mart, 19 časova).

Ovaj meč nema rezultatski značaj za Crvenu zvezdu, ali će imati za drugog srpskog predstavnika, ekipu Partizana kojoj bi pobeda crveno-belih dosta značila u borbi za plasman na TOP 8.

Duško Ivanović je godinama radio u Baskoniji, svestan je svega čime ova ekipa raspolaže, a to je i naglasio u svom obraćanju dan pred sam meč.

- Baskonija je najbolja u napadu i najbolja u asistencijama. Izuzetna napadačka ekipa koja ima izuzetan talenat i atlete. Vrlo efikasan tim i moramo da odigramo izuzetno dobru odbranu, što će biti veoma teško. Mi svaku utakmicu igramo da dobijemo - istakao je Ivanović, koji je potom otkrio i da će Nemanja Nedović i Ognjen Dobrić možda dobiti minute u meču.

- Mislim da će i Nemanja i Ognjen moći da igraju.

Crvena zvezda, Panatinaikos, Evroliga Foto: MN PRESS

Kako je i gorenavedeno, Ivanović je godinama radio u Baskoniji s kojom je uspeo da osvoji i čak tri titule namenjene prvaku Španije.

- Ostala je ista filozofija. Bio sam tamo dosta godina. To je moj klub, grad, sve... Filozofija je ostala ista. Oni svake godine menjaju igrače, dovode malo nepoznate igrače za Evropu sa puno talenata, atlete... Igraju izuzetno modernu košarku. Ljudi u klubu su isti, filozofija je ista, treneri se menjaju - rekao je Ivanović, koji je potom istakao da Zvezda i dalje nije odustala od TOP 8.

- Ne gledam Baskoniju. Gledam nas i dokle god budemo imali šanse iako su male, male, male... Mi ćemo pokušati da budu velike. Da bismo dobili Baskoniju, moramo da igramo pre svega odbranu, ne napad. U napadu ćemo nekako naći rešenje, ali ako nemamo odbranu, biće nam jako teško.

Za kraj, Ivanović je istakao i da se Branko Lazić vratio na parket, da jep očeo da trenira, a da je pitanje koliko će moći.

Video: Duško Ivanović najavljuje duel sa Efesom: Ponekad neko mora da te lupi šamarčinom, da vidiš gde si

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA