≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Zvezda dominira po jednom parametru u Evroligi, Partizan je pri dnu

Vreme čitanja: oko 1 min.

Međutim, crno-beli se, za razliku od rivala, nalaze pred vratima TOP 8

  • 7
KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Crvene zvezde večeras igraju protiv Baskonije i hvataju poslednji voz za TOP 8 Evrolige, mada mnogi misle da je on već otišao!

Crveno-beli će za ovaj duel biti jači za Nenamju Nedovića i Ognjena Dobrića koji su se oporavili od povreda, čime će crveno-beli nastaviti trend po kom su neprikosnoveni u elitnom takmičenju.

Naime, prema istraživanjima, Zvezda je tim u kom oko 66 odsto minutaže koriste domaći košarkaši. A pod "domaći" se ne podrazumevaju stranci koji imaju pasoš određene države.

Iza Zvezde nalazi se Žalgiris sa 50 odsto, Asvel je treći sa 43, dok je Partizan među ekipama koje najmanje koriste domaće igrače - samo 16 odsto!

Efes je tim sa ubedljivo najmanjim brojem domaćih igrača na terenu, samo dva odsto, a između Partizana i šampiona Evrope nalaze se još Makabi, Fenerbahče, Barselona i Baskonija.

Podsetimo, kada su u pitanju stranci u Zvezdi, crveno-beli imaju Džona Holanda (praktično i ne igra), Nikolu Ivanovića, Bena Bentila, Hasana Martina, Luku Vildozu i Fakunda Kampaca.

Video: Ivanović pred meč protiv bivšeg kluba: Svaku utakmicu do kraja ćemo igrati da pobedimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    23. mart 2023 | 11:25

    Доминира и на табели🤣

  • Gg

    23. mart 2023 | 11:17

    Samo za tebe Zvezdo, uvek gospoda nikad drukare i cinkaroši, nikad saradnja za splićanima i policijom, nikad rušenje i gaženje protivničkih stadiona i arena. ♥️🤍

  • BOBA

    23. mart 2023 | 12:45

    Zato kmekavci kada treba da se igra kup i naša liga predaju da se ne brukaju,kao prošle sezone,i nema kazne,bruka i sramota KSS ma čelu sa Danilovićem,da je Zvezda izbegla ligu kaznili bi je posle sedam dana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA