Vreme čitanja: oko 2 min.

Ima li Zvezda uopšte šanse za Top 8 posle pobede nad Baskonijom? Verovatnoća mala, moraće da gube i protivnici

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bi eventualno došli do osmog mesta, crveno-beli moraju da priželjkuju poraze pre svega Žalgirisa i Baskonije

  • 23
Crvena Zvezda Baskonija Baskonia košarka Evroliga Foto: Mileta Mirčetić

Pobeda nad Baskonijom ponovo je naterala navijače Crvene zvezde da uzmu kalkulatore u ruke. Španska ekipa je na granici osmog mesta, na kojem bi na kraju najradije voleli da se nađu igrači Duška Ivanovića, ali i sve pristalice crveno-belih. Šansa i dalje postoji, ali... 

Moraće da se poklope i svi ostali rezultati. Treba napomenuti da Zvezda mora da dobije sve utakmice do kraja Evrolige, a to su Valensija kod kuće, Asvel u gostima, te Olimpijakos i Fenerbahče u dvorani "Aleksandar Nikolić" i da se nada da će 17 pobeda biti dovoljno da se na kraju ipak izbije na mesto koje vodi u Top 8.

Sada se i definitivno čini da je 18 zlatna brojka i svi koji budu imali toliko pobeda će garantovano u plej-of.

Trenutno su najozbiljniji konkurenti za osmu poziciju Žalgiris, koji sutra igra svoj meč na gostovanju Fenerbahčeu gde je autsajder i ako bude poražen, i on će kao i Baskonija biti na 15-15. Valensija može da se priključi na tom skoru, ako bude slavila protiv Monaka u gostima.

Gledajući međusobni skor sa ove tri ekipe, Zvezda je slabija od Žalgirisa i Baskonije, a od Valensije će biti bolja pod uslovom da pobedi u narednom kolu na domaćem terenu. To znači da ni eventualni krug ne bi baš odgovarao crveno-belima.

Kakav raspored imaju rivali Crvene zvezde do kraja? Baskonija ima lak put, Žalgiris i Valensija i ne baš

Pogled na raspored ostalih timova je takođe veoma važan sada za crveno-bele. Baskonija do kraja ima tri utakmice kod kuće i jednu na strani, što takođe ne ide na ruku Crvenoj zvezdi. Sledi relativno lak meč sa Albom iz Berlina, potom dolazi i Fenerbahče, pre nego što u Španiju sleti Asvel. U poslednjoj rundi ovaj tim gostuje Olimpijakosu.

Sa druge strane, Žalgiris ima utoliko teži raspored, pošto koliko sutra prvo igra sa Fenerom, da bi posle toga u duplom kolu bio domaćin Monaku i Valensiji, a zatim i Makabiju nedelju dana kasnije. Tek u poslednjem kolu idu na nešto lakše gostovanje otpisanom Bajernu.

Kada govorimo o Valensiji, rekli smo da oni sutra prvo gostuju Monaku, a zatim dolaze na noge Zvezdi, da bi potom putovali i na noge Žalgirisu. Zatim slede mečevi sa Virtusom kod kuće i Barselonom u gostima, pa se može reći da Španci imaju možda i najteži raspored od svih.

Sve u svemu, šanse za plasman u Top 8 za Zvezdu su i dalje male, ali nema sumnje da se treba boriti do samog kraja, pa i uz malo sportske sreće doći do zacrtanog cilja.

Video: Ivanović pred meč protiv bivšeg kluba: Svaku utakmicu do kraja ćemo igrati da pobedimo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amam

    23. mart 2023 | 21:13

    Ne zamlaćujte ovaj napaćeni narod, kakav top 8

  • Milan

    23. mart 2023 | 21:20

    O čemu pričamo...porazi od Zalgirisa Panate Albe Bajerna Valansije...da ne pominjem Barsu oba meca...a sve smo imali dobijene...sad bi bili u top 4 a ne da 13ti

  • Rola

    23. mart 2023 | 22:09

    Kako je to pitanje i za koju Zvezdu se pita ako u košarci onda to pitanje treba biti za FMP-2 Zvezda odavno ugašena. Sigurno ima nade ko ne veruje neka pita trenera Ivanovića on sve zna pa čak zna šta misli i Obradović naj bolji trener Evrope.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA