≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Partizan na pobedu od Top 8! Moćni crno-beli srušili Olimpijakos, 20.000 Grobara napravilo feštu u Areni!

Vreme čitanja: oko 3 min.

Crno-bele sada deli jedna pobeda od plasmana u TOP 8

KK Partizan KK Olimpijakos Foto: MN Press

Košarkaši Partizana pobedili su Olimpijakos 90:75 u meču 30. kola Evrolige, i tako napravili, veliki korak ka plasmanu u Top 8, od kojih ih sada deli samo jedna pobeda iz četiri meča.

Efikasno, precizno, samouvereno, tako bi najbolje mogla da se opiše igra crno-belih u duelu protiv prvoplasiranog tima Evrolige. Samo u prvih nekoliko minuta gosti su uspevali da održe korak sa neverovatnim Partizanom koji je vođen navijanjem 20.000 Grobara u krcatoj Areni bio nezaustavljiv od starta. Posle trojke Smailagića, razigrao se Džejms Naneli koji je vezanim trojkama doneo crno-belima +10. Potom, na scenu je stupio kapiten Kevin Panter koji je preuzeo odgovornost i uvećao prednost svog tima na +14, i 48:34 na poluvremenu.

Olimpijakos je u nastavku zaigrao mnogo bolje, napravili i seriju 12:2 koju su domaći košarkaši uspeli da zaustave i na kraju upišu pobedu koja predstavlja možda i najveć ikorak ka plasmanzu u Top 8. Sa druge strane, cela ekipa Olimpijakosa je zaustavljena u svim segmentima. Tako, najboljji košarkaši Pirejaca potpuno su zaustavljeni a tokom meča, crno-beli su sa nekoliko atraktivnih poteza pokazali da se ne plašđe prvoplasiranog tima lige.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džejms Naneli sa 19 poena, pratio ga je Kevin Panter sa 15, Egzum je ubacio 15, Lesor 12, a Papapetru 10 poena. U timu Olimpijakosa istakao se Mekkisik sa 21 poenom, a Fal je ubacio 13.

Sam početak meča obeležili su navijači koji su koreografijom navijača sa šalom dali podršku svom timu. Od starta, Partizan je krenuo dobro, imao početno vođstvo od 4:0 posle poena Jama Madara. Ipak, gosti su brzo stabilizovali igru pa se igralo uglavnom koš za koš. Potom, crno-beli su "dodali gas" i odigrali novu odličnu četvrtinu, a posebno su se istakli Naneli i Panter koji su trojkama podigli publiku na noge.

Do samog kraja prve deonice, kao i na početku druge, ponovo je Naneli bio taj koji je trojkama donosio poene Partizanu. Bek crno-belih je u prvih 12 minuta upisao 13 poena uz tri torjke iz četiri pokušaja. Tako, sredinom druge deonice, crno-beli su imali prednost 34:24.

I to nije bilo sve, nalet Partizana se nastavio i u sledećih par minuta, tako je i Panter odlično odigrao i posle njegove trojke , Partizan odlazi na 43:28 i velikih +15!

Ipak, Olimpijakos je u nastavku zaigrao mnogo bolje. Pirejci su odličnom odrbanom naterali crno-bele na greške i serijom 12:2, potpuno se vratili u meč. Tako, sredinom treće deonice bilo je 50:44. Ovu seriju Grka prekida Egzum trojkom, pa su crno-beli posle odrbane i koša Lesora zaustavili nalet rivala.

Do kraja, Olimpijakos je zaigrao mnoge bolje. Ali, i ovoga puta, crno-beli su imali adekvatan odgovor. U poslednjoj deonici Partizan je zaigrao mnogo angažovanije u odbrani što je terali košarkaše Olimpijakosa na greške. Uz to, zakucavanje Egzuma protiv Bolomboja dodatno je podiglo publiku koja je stvarila nevrovatnu atmosferu i nosila igrače do nove pobede u Evroligi.

Tako, do kraja, bilo je vremena i z anove egzibicije, pa je naneli na 2 minuta do kraja izveo novo atraktivno zakucavanje i rešio pitanje pobednika.

Evroliga, rezultati 30. kola

Crvena zvezda - Baskonija 74:63

Panatinaikos - Barselona 74:88

Alba - Anadolu Efes 95:93

Asvel - Makabi 67:85

Petak

Fenerbahče - Žalgiris 87:79

Monako - Valensija 90:79

Virtus - real Madrid

Partizan - Olimpijakos

Milano - Bajern

Video: Željko Obradović o Olimpijakosu i važnom meču Evrolige

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Misa

    24. mart 2023 | 20:32

    Srecno Partizanovci. Ja sam Zvezdas, ali bez obzira na to, trenutno su u hali i ispred malih ekrana navijaci Partizana koji su moji drugovi, braca, sestre, komsije, sira i dalja rodbina. Zasto da im pozelim tuzno vece? Nadam se pobedi Partizana, srecno :)

  • Dule

    24. mart 2023 | 22:07

    Ovakav Partizan gotovo sigurno osvaja evroligu, mogu da lupetaju musavci, Željko je majstor svog zanata, kapa dole za pripremu utakmice i sprovedeno od strane svih igraca. Nanelija su pljuvali u pocetku, nisu znali kakvu zver imamo, Egzum je tigar, Panter je gepard... kidaju svi

  • SaNDzAK AiRLiNES

    24. mart 2023 | 21:43

    Zbog ovoga volim kosarku ❤️ tim gdje ginu jedan za drugoga ❤️❤️❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA