Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovo je istorijsko Martovsko ludilo: Nijedan prvi nosilac nije uspeo da se plasira u Elite 8 prvi put ikada!

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nikada neizvesniji završni turnir NCAA šampionata nastavlja da priređuje senzacije

  • 0
NCAA Martovsko ludilo, Alabama Foto: Tanjug / AP

Ovogodišji završni NCAA turnir, naširoko poznat kao čuveno Martovsko ludilo nastavlja da priređuje užitak svim ljubiteljima koledž košarke. Iznenađenja se ređaju kao na traci i prosto deluje nemoguće predvideti ko će na kraju podići čuveni trofej 3. aprila u Hjustonu.

A to neće biti nijedan od prvih nosilaca! Noćas su nas iz trke napustila i preostala dva, a pošto su Pardju i Kanzas još ranije tokom prve i druge runde završili svoje učešće na Martovskom ludilu.

Istu sudbinu doživela je prvo Alabama, koja je noćas doživela neprijatno iznenađenje od petog nosioca u Južnoj konferenciji, ekipe San Dijego Stejta - 71:64.

Iako je tim Alabame uspeo da se vrati iz minusa od devet poena sa dva minuta pred kraj i da priđe na svega dva na 40 sekundi, usledio je pomalo "glup" faul, koji je kasnije i vodio rivale ka pobedi, s obzirom na to da su protivnici bili veoma precizni sa linije za slobodna bacanja.

Ovo je prvi plasman u Elite 8 fazu ikada za San Dijego.

Odmah potom iznenađenje i u "Midwest" konferenciji. Hjuston koji je suvereno grabio ka samoj završnici naleteo je na čvrstu barikadu protiv Univerziteta Majami, koji je odigrao fenomenalan napadački meč u Kanzas Sitiju - 89:75.

Gledali smo nekoliko neverovatnih individualnih partija za Majami, pa je tako Pek ubacio 26 poena, dok je Vong dobacio do 20 u timu Majamija, što su zaista visoke brojke kada govorimo o koledž košarci.

U preostala dva meča, videli smo još i trijumf Krejtona nad Prinstonom (86:75) posle koje je ovaj tim obezbedio prvi plasman u Elite 8 fazu u istoriji programa, dok je Teksas izbacio Ksavijer (83:71) čime je došao prvi put do ovog dela takmičenja još od 2008. godine.

Video: Egzum o magičnoj crno-beloj Areni: Sa ovim navijačima je sve moguće, moj otac je skakao

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA